Evenimentul Zilei > Economie > CINE mai vrea sa cumpere OLTCHIM!
CINE mai vrea sa cumpere OLTCHIM!

CINE mai vrea sa cumpere OLTCHIM!

Trei companii ar fi interesate de privatizarea combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea.

Două sunt din China şi una din Europa, a declarat vineri, ministrul Economiei, Florin Tudose, prezent la semnarea contractului de retehnologizare a centralei hidroelectrice Dimitrie Leonida, informează Agerpres

"Privatizarea (companiei Oltchim – n.r.) este pe drum. Avem trei oferte de cumpărare a Oltchim-ului aşa cum este el acum. Nu am vorbit de bucăţi şi aşa de mai departe. Ieri şi azi reprezentanţii unui consorţiu chinezesc sunt la Oltchim. Când avem scrisorile clare de intenţie, următoarea etapă este vânzarea", a precizat ministrul Economiei. 

Preţul minim de pornire a negocierii în procedeul de selecţie a ofertei câştigătoare în vederea achiziţiei părţilor sociale ale Oltchim este de 307 milioane euro, se menţionează în document. 

Oltchim se află în insolvenţă de doi ani şi s-a încercat în repetate rânduri privatizarea acestuia, dar fără succes, ultimul termen fiind 15 decembrie, când niciun investitor nu a fost interesat de societatea vâlceană, care are datorii istorice de aproximativ 800 de milioane de euro.