Potrivit unui sondaj realizat de institutul Swg pentru telejurnalul canalului La7, citat de Il Giornale, formațiunea Liga a lui Salvini a continuat să crească, ajungând la 38% și îndreptându-se spre pragul de 40%.

Dacă această tendință se va menține, în ciuda faptului că se află la guvernare și erodarea părea inevitabilă, Liga este aproape de a deveni cel mai popular partid din Italia, de după război, Deocamdată, această performanță, care este de 48,5%, aparține Partidului Creștin Democrat și datează din 1948.

De când a obținut 31,1% din voturi în alegerile generale din Italia, în 2014, aliații la guvernare ai Ligii lui Salvini, Mișcarea 5 Stele, și-a pierdut aproape jumătate din sprijin, ajungând acum la un sprijin de 17,3%.

Într-o ușoară creștere se află și Partidul Democrat, de centru-stânga, ajungând la 22% și plasîndu-se pe locul doi după Liga.

Aliații din 2018 ai Ligii, Frații Italiei, au acum 6,6%, în creștere importantă, iar Forza Italia a lui Silvio Berlusconi, de asemenea aliată cu Liga, are 6,5%.

Acest sondaj apare într-un moment în care alianța dintre Liga și M5S este nesigură pentru viitor. Filosofia radical diferită dintre Salvini și liderul M5S, Luigi Di Maio, un stângist anti-sistem, ca și faptul că acesta este eclipsat de personalitatea zdrobitoare a lui Salvini fac posibilă oricând o ieșire de la guvernare a M5S.

Însă, așa cum arată cifrele sondajului, Liga are o cotă suficient de mare și aliați potențiali pentru a-și asigura o majoritate confortabilă și fără M5S.

Te-ar putea interesa și: