Evenimentul Zilei > Social > SCANDALUL PLAGIATULUI. Cine este Marius Andruh, cel care a descoperit plagiatul lui Victor Ponta
SCANDALUL PLAGIATULUI. Cine este Marius Andruh, cel care a descoperit plagiatul lui Victor Ponta

SCANDALUL PLAGIATULUI. Cine este Marius Andruh, cel care a descoperit plagiatul lui Victor Ponta

Profesorul universitar doctor Marius Andruh, preşedintele consiliului pentru recunoaşterea diplomelor universitare, a fost cel care a sesizat plagiatul premierului Victor Ponta.

"Indiciile privind plagiatul sunt copleşitoare", a declarat pentru nature.com Marius Andruh.

Acesta a fost numit în Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), ce acordă cele mai importante titluri universitare şi doctorale, în anul 2001.

Conform Legii Educaţiei Naţionale, CNATDCU are un rol decisiv şi în acordarea "abilitării", procedura prevazută de lege a fi îndeplinită de cei care solicită funcţii de conducere în universităţi, conducători de doctorate, cu rol de a separa pe cei care şi-au obţinut titlurile universitare şi doctorale pe bani şi influenţe politice, de cei care şi-au construit o carieră profesională recunoscută internaţional, potrivit Realitatea.net.

Născut la 15 iulie 1954 în Smeeni-Buzău, profesorul universitar doctor Marius Andruh este Membru corespondent al Academiei Române (iunie 2001), Membru al Academia Europaea (Londra) – 2004, Membru corespondent al Academiei Europene de Ştiinţe, Arte şi Litere (Paris) – 2004.
DESCARCĂ AICI CV-ul lui Marius Andruh
Citiţi şi:

  • Revista Nature a scris, în ediţia online, că Victor Ponta este acuzat de plagiat. VEZI reacţia premierului