Cine este liderul surpriză din Franţa?

Cine este liderul surpriză din Franţa?

Brest, echipă nou-promovată în Ligue I, conduce surprinzător în clasamentul primei divizii a fotbalului francez, după 11 etape. Stade Brestois 29 a urcat pe primul loc în Franţa în urma victoriei obţinute în acest weekend, 2-0 cu Saint Etienne.

Echipa din Vestul extrem al Franţei a reuşit câteva perfomanţe excelente în acest sezon, după aproape două decenii de absenţă din Ligue I. Fără gol primit de opt partide şi cu un portar - Steeve Elana - neînvins de 791 de minute, locul cinci pe lista recordului de invincibilitate, Brest a urcat pe primul loc al clasamentului după o pauză de 26 de ani.

Cum partida dintre Marseille şi Rennes, ocupantele celorlalte două poziţii de pe podium a fost amânată, Brest va sta cel puţin o săptămână pe primul loc. Etapa viitoare îi va trimite pe oamenii lui Alex Dupont, poreclit "Sir Alex", la Lille. Cu o echipă lipsită de vedete şi cu un buget minimalist, Brest - echipă pe la care au trecut jucători precum Frank Ribery sau David Ginola - a câştigat în acest sezon în deplasări grele, la Brodeaux, Monaco, Nancy sau Caen.

Situaţia este însă una foarte echilibrată în Ligue I, şase echipe fiind despărţite de doar trei puncte în fruntea clasamentului, în timp ce distanţa dintre primul loc şi poziţia a 15-a este de şapte puncte.

Ne puteți urmări și pe Google News