Rapinoe, în calitate de co-capitan, a înscris pentru echipa de fotbal a femeilor din Statele Unite contribuind la victoria în finala Cupei Mondiale din Franța, în timp ce a câștigat, de asemenea, premiile pentru cel mai bun jucător al turneului și golgheter de top.
Pentru Rapinoe, nu a fost doar o dovadă a abilității sale de a juca pe terenul de fotbal, ci și abilitatea ei de a gestiona greutatea presiunilor externe, având în vedere lupta echipei pentru salariu egal și care a făcut obiectul unor atacuri ale președintelui Trump.
Alegătorii cred că ea nu numai că poate rezista acestor atacuri, dar ar putea face acest lucru în faza finală a dezbaterii, conform unui sondaj realizat de Polling Public Policy, unde Rapinoe are un sprijin de 42%  dacă ar fi  candidatul democraţilor pentru președinte în 2020, în comparație cu 41% pentru președintele Donald Trump. 
Totuși, cifrele sunt impresionante pentru cineva care nu și-a exprimat niciodată interesul pentru o carieră politică, spre deosebire de noul democrat Alexandria Ocasio-Cortez care este politician dar nu are aceste procente în sondaje.
Mulți dintre cei de pe social media au salutat această posibilitate ca sportiva să candideze la preşedinţia SUA în 2020.
În mod previzibil, președintele a atacat-o într-o serie de tweet-uri.
Trump a scris: “Megan ar trebui să câștige mai întâi, apoi să vorbească! Finalizează-ți treaba!”, lăsând să se înţeleagă că ia în calcul o posibilă candidatură a sa.
Megan Rapinoe, replică pentru Trump: “A face America din nou mare” este un mesaj exclusiv, doar pentru unii americani”.
Rapinoe a început o dispută publică cu președintele Trump când a declarat că nu dorește să viziteze Casa Albă pentru a celebra câștigarea Cupei Mondiale a echipei.   “Nu m-aș duce” la Casa Albă, a declarat ea aseară la CNN. “Și fiecare membru al echipei cu care am vorbit nu ar merge”, a spus Megan.