Evenimentul Zilei > Social > Cine e omul cu vaccinul salvator? Axa Iliescu-Băsescu. Relaţii cu greii politicii
Cine e omul cu vaccinul salvator? Axa Iliescu-Băsescu. Relaţii cu greii politicii

Cine e omul cu vaccinul salvator? Axa Iliescu-Băsescu. Relaţii cu greii politicii

În prim-planul opiniei publice din România a apărut recent un personaj care anunţa un pas important în contextul epidemiei de Coronavirus: posibilitatea creării unui vaccin. Numele lui? Virgil Păunescu.

Sau Vergică Gălușcan, potrivit „enciclopediei” oficiale a comunei în care s-a născut.  Prof. univ. dr. Virgil Păunescu s-a născut în 1961 (59 ani) comuna Șerbănești, județul Olt, iar ultima sa amprentă politică apare în Dreapta, din postura de candidat PNL la Senat în 2016.

Conform edupedu.ro, cel care a anunțat că are „vaccinul pentru COVID-19” a promis şi în ultimii 3 ani alte trei vaccinuri, iar în urmă cu o lună spunea că „noi nu putem face vaccinuri”.

Păunescu a fost decorat în 2002 de Ion Iliescu cu Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” în grad de „Cavaler”, după revenirea la Timișoara.

De asemenea, acesta a fost consilier prezidențial al președintelui Traian Băsescu din 2006 până în 2014.

În prezent „Virgil Păunescu este profesor universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara cercetător și conducător de doctorat, iar luna trecută a pierdut alegerile pentru funcția de rector, la care a candidat, clasându-se pe locul al treilea în competiția academică”.

„Păunescu a dat în ultima perioadă o serie de interviuri în care susține că centrul la care este coordonator, OncoGen, din subordinea Spitalului Județean Timișoara este aproape de a găsi o metodă sau chiar a făcut un vaccin pentru COVID-19.

Tot el, în momentul dezbaterii electorale pentru Rectorat, în urmă cu o lună, declara că „noi nu putem face vaccinuri”, arată sursa citată.