“Atunci când alegem să purtăm un tip de machiaj, unul dintre criterii este acela de a-l asorta la situaţie, la momentul zilei. Machiajul de zi îl putem purta atunci când mergem la birou, la cursuri, la plimbare, la cumpărături  şi trebuie să ţinem cont că îl purtăm la lumina naturală a zilei”, explică pentru evz.ro make up artistul Suzana Vişan.

Legea de aur a machiajului de zi, aşa cum o formulează tânăra:  “Mai puţin înseamnă mai mult! Cu cât îţi încarci mai puţin tenul, cu atât îţi descoperi mai mult personalitatea.”
Tot ea dezvăluie 5 trucuri pentru un machiaj de zi corect:

  • În primul rând, machiajul de zi trebuie să sublinieze avantajele naturale, să ascundă micile defecte şi să nu fie prea intens. Evită texturile sidefate, în favoarea celor mate
  • Naturaleţea şi discreţia sunt esenţiale pentru reuşita machiajului de zi. În acest sens, este recomandată folosirea pudrei translucide, în  detrimentul celei obişnuite. Ea are rolul de a fixa fondul de ten şi de a păstra efectul mat al machiajului, fără a încărca inutil tenul.
  • Atunci când alegeţi culorile trebuie să ţineţi cont ca acestea să vi se potrivească. Rezultatul machiajului constă în armonia dintre nuanţele produselor şi cele ale înfaţişării tale naturale (ochi, par, ten).
  • Unul dintre paşii cei mai importanţi este pregătirea tenului. Aşa cum pictorul îşi pregăteşte pânza înainte de a pune culorile, tot aşa trebuie să ne pregătim tenul înainte de a aplica machiajul.
  • Nuanţele fardurilor de ochi trebuie alese în culori naturale pentru machiajul de zi. Cu cât nuanţele contrastează mai mult cu naunţele naturale ale pielii, atrag mai mult atenţia şi denaturează esenţa machiajului de zi.

Machiajul de zi subliniază frumuseţea naturală a femeii şi îi evidemţiază calităţile, însă nu toate femeile sunt conştiente de aceasta. "În cazul în care nu sunt respectate regulile minime, efectele sunt de-a dreptul dezastruoase", spune Suzana,care va susţine lecţii de stil în machiaj în cele trei zile de workshop( 7-9 mai), la Cafepedia, unde accesul se va face pe baza rezervării telefonice, la 0744.38.69.33. Aici, fiecare participantă va afla tainele machiajului şi ale vestimentaţiei corecte, prin aplicaţii personalizate.