Evenimentul Zilei > International > Cinci TALIBANI, eliberați de la GUANTANAMO, în schimbul unui sergent american arestat în Afganistan
Cinci TALIBANI, eliberați de la GUANTANAMO, în schimbul unui sergent american arestat în Afganistan

Cinci TALIBANI, eliberați de la GUANTANAMO, în schimbul unui sergent american arestat în Afganistan

Eliberarea a cinci talibani - în schimbul eliberării sergentului american Bowe Bergdahl - poate „ajuta” la relansarea procesului de pace în Afganistan, a estimat, azi, un responsabil al Înaltului Consiliu pentru pace afgan, potrivit AFP.

„Eliberarea dovedeşte că toate părţile dau dovadă de bunăvoinţă pentru construirea unui climat de încredere şi lansarea convorbirilor de pace într-un viitor apropiat”, a declarat, pentru AFP, Ismael Qasimyar, responsabil de rang înalt al acestei instanţe guvernamentale, instituite de preşedintele Hamid Karzai pentru a-i convinge pe talibani să înceapă negocieri de pace.

„Suntem foarte optimişti în ceea ce priveşte faptul că eliberarea acestor înalţi responsabili talibani poate ajuta procesul de pace”, a adăugat acesta.

Purtătorul de cuvânt al insurgenţilor, Zabihullah Mujahid, a declarat însă, azi, pentru AFP, că este vorba „numai de un schimb de prizonieri de război”, fără implicaţii pe plan „politic”.

Sergentul Bowe Bergdahl, din armata SUA, captiv timp de aproape cinci ani în mâinile talibanilor, se află în prezent în custodie americană, a anunţat sâmbătă preşedintele SUA, Barack Obama.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: