Evenimentul Zilei > International > Cinci români evacuați din Yemen în ultimele două zile
Cinci români evacuați din Yemen în ultimele două zile

Cinci români evacuați din Yemen în ultimele două zile

Cinci cetățeni români au fost evacuați în ultimele două zile din Yemen, țară devastată de un conflict civil, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat.

„Astăzi, 5 aprilie 2015,  au fost evacuaţi un cetăţean român şi un membru de familie al acestuia” iar „la data de 4 aprilie 2015, au mai fost evacuaţi 4 cetăţeni români şi 1 membru de familie”, se arată în comunicatul MAE.

Aceştia se adaugă celor 3 cetățeni români, angajaţi ai unei companii care activa pe plan local, care au fost evacuaţi  la data de 30 martie 2015 de o fregată chinezească, cu destinaţia Djibouti, fiind ulterior repatriați, precum şi celor 14 cetățeni români, specialiști ai unei companii românești, care desfășura activități de muncă în Yemen, finalizarea procedurii de repatriere având loc în seara zilei de 25 martie 2015.

În prezent, MAE, prin intermediul Ambasadei României la Abu Dhabi, în cooperare cu organizaţiile internaţionale implicate în procedurile de evacuare şi cu statele care au cetăţeni proprii în Yemen şi acţionează, ca şi România, pentru evacuarea lor, depune eforturi constante pentru a acorda sprijin şi asistenţă cetăţenilor români aflaţi în zonă.

MAE ține permanent legătura cu reprezentanții misiunilor diplomatice ale statelor membre UE din regiune. Reamintim că pe web-site-ul Ministerului Afacerilor Externe a fost postat anterior debutului crizei un avertisment de călătorie pentru Yemen, care conține nivelul maxim de alertă, respectiv ’’Pericol major – părăsiţi imediat zona sau ţara’’!

Ministerul Afacerilor Externe reiterează solicitarea adresată cetăţenilor români prezenţi în zonele de conflict, de a contacta misiunile României din teritoriu pentru a-şi înregistra prezenţa, astfel încât să poată beneficia de asistenţă și protecție consulară și totodată, de a consulta informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă” – care poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, şi serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”, mai scrie MAE în comunicatul său.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: