Cei șase s-au bazat pe faptul că se pot câștiga mulți bani într-o țară în care se practică legal prostituția. Astfel, eu au închiriat camere la diferite hoteluri și clienții erau racolați online, potrivit site-ului ziarulromanesc.at.

Concret, proxenetul a procedat în felul următor: a rezervat trei camere pentru cele cinci prostituate și a făcut reclamă pe o platformă de internet.

Anchetatorii au descoperit că, în ultimele două luni, cele cinci femei și-au oferit serviciile, în total, în trei hoteluri din Tirol (mai exact într-un hotel din Linz și în cele două hoteluri din districtul Linz-Land).

Prostituatele nu aveau nicio carte de sănătate, după cum se cere în Austria pentru ca practicarea prostituției să fie legală.

Cele cinci tinere arestate au declarat că bărbatul de 24 de ani era dependent de jocuri de noroc. Femeile au spus că habar nu aveau despre încasările proxenetului, ci doar că știau că după ce încasa banii de la clienți mergea constant la casele de pariuri sau la sălile de jocuri.

Polițiștii austrieci cred că cele șase persoane fac parte dintr-un grup infracțional internațional, întins în mai multe țări din Europa, motiv pentru care ancheta continuă.