CIA vs familia Kennedy. De ce a urât atât de mult agenția americană de spionaj celebra dinastie politică

CIA vs familia Kennedy. De ce a urât atât de mult agenția americană de spionaj celebra dinastie politică

Un interes mai mult decât îndreptățit stârnesc celebrele documente legate de cazul Kennedy, rămase ani de zile sub cheie. După ce preşedintele Donald Trump a ordonat desecretizarea documentelor, CIA, FBI şi alte servicii de securitate au făcut presiuni pentru păstrarea la secret a unora.

Recent, fostul congresman Ron Paul a realizat un interviu fascinant cu Robert F. Kennedy Jr, fiul lui Robert F. Kennedy și nepotul fostului președinte american John F. Kennedy. Asasinarea lui JFK a constiuit subiectul principal al acestui interviu, comentat de Zerohedge.com.

Persoana istorică John F. Kennedy ocupă un loc mai degrabă marginal, în prim-plan aflându-se nostalgia pe care o trezeşte figura legendarului preşedinte.

În ultimii ani, după ce o serie de documente federale au dfost desecretizate în cazul asasinării lui Kennedy, în special prin eforturile Comitetului de Revizuire a Dosarelor de Asasinare, tot mai mulți americani au aflat despre războiul dintre președintele Kennedy și CIA pe toată durata mandatului său.

Ne puteți urmări și pe Google News

Detaliile acestui război sunt prezentate în cartea semnată de Douglas Horne, intitulată ”Războiul lui JFK cu Establishmentul Securității Naționale: De ce a fost asasinat Kennedy”.

În interviu, Robert Kennedy Jr. a dezvăluit un aspect necunoscut al acestui război. El susține că aversiunea profundă pe care CIA a avut-o pentru familia Kennedy provenea încă de pe vremea patriarhului familiei, Joseph P. Kennedy, din anii '50, după un episod care stârnit furia lui Allen Dulles, șeful de la acea vreme al CIA.

Kennedy Jr. a declarat că bunicul său, Joseph P. Kennedy, a făcut parte dintr o comisie însărcinată să analizeze activitățile ascunse ale CIA sau anumite „manevre murdare”. În calitate de membru al acelei comisii, a declarat Kennedy Jr, Joseph Kennedy (John Kennedy și tatăl lui Bobby Kennedy) au stabilit că CIA a făcut lucruri nu tocmai ortodoxe, în timpul operațiunilor de schimbare a unor regimuri care distrugeau democrațiile, cum ar fi în Iran și Guatemala.

În consecință, Joseph Kennedy a recomandat limitarea puterii Agenției Centrale de Informații în a se angaja în activități secrete și a cerut CIA să se limiteze strict la colectarea informațiilor. Kennedy Jr. a declarat în interviu:

„Allen Dulles nu l-a iertat niciodată. Și nu mi-a iertat niciodată familia - pentru asta. Nu am fost conștient de acest fapt. Am presupus că războiul dintre președintele Kennedy și CIA a început odată cu invazia Agenției în Golful Porcilor, din Cuba”.