Chițoiu, nevinovat de accident?! Au murit două persoane, dar contestă expertiza

Chițoiu, nevinovat de accident?! Au murit două persoane, dar contestă expertiza

Daniel Chițoiu contestă expertiza care îl scoate drept vinovat de producerea accidentului rutier ce a condus la moartea a două persoane.

Fostul ministrul al Finanțelor a contestat expertiza tehnică ce îl face vinovat de accidentul mortal produs în data de 26 decembrie 2019, deoarece aceasta indică că mașina condusă de el ar fi intrat pe contrasens pe un drum din județul Argeș, scrie RomaniaTV.

Daniel Chițoiu a angajat un expert pentru a susține analiza depusă la parchet prin care să arate că, de fapt, nu fostul ministru ar fi fost vinovat de producerea incidentului rutier ce s-a soldat cu moartea a două persoane și rănirea gravă a alteia.

În dosar se așteaptă în continuare rezultatul expertizei medicale realizate față de supraviețuitoarea accidentului, prin care anchetatorii vor să vadă rănile suferite și câte zile de îngrijiri medicale au fost necesare în cazul său.

Ne puteți urmări și pe Google News

Accidentul în care a fost implicat fostul ministrul Daniel Chiţoiu a avut loc în 26 decembrie 2019 în localitatea Zamfirești, judeţul Argeș. Chițoiu conducea o mașină Audi și s-a lovit frontal cu un autoturism Logan.

Șoferul Loganului, în vârstă de 82 de ani, și o femeie de 73 de ani, pasageră în același autoturism nu au avut nicio șansă, în urma impactului murind pe loc, în timp ce o altă femeie, tot pasageră în Logan, a fost grav rănită.

Dosarul accidentului în care a fost implicat Daniel Chițoiu a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, fiind ulterior preluat de Parchetul Tribunalului Argeş. Din primele informații apărute în presă la momentul respectiv reieșea că fostul ministru ar fi vorbit la telefon în momentul producerii accidentului, dar acest lucru nu a fost încă confirmat oficial.

Anchetatorii consideră că mașina condusă de secretarul general ALDE ar fi pătruns pe contrasens după ce a pierdut controlul volanului.

În 9 ianuarie, fostul ministru Daniel Chițoiu a fost pus oficial sub învinuire pentru ucidere din culpă în dosarul accidentului în urma căruia două persoane au murit și două au fost rănite.