Evenimentul Zilei > Actualitate > China pregătește un atac în ultimele zile ale lui Trump.. Panică în Marea Chinei de Sud
China pregătește un atac în ultimele zile ale lui Trump.. Panică în Marea Chinei de Sud

China pregătește un atac în ultimele zile ale lui Trump.. Panică în Marea Chinei de Sud

Speculațiile presei americane cu priviore la faptul că Trump ar putea dezlănțui un război în ultimele sale zile ca președinte par să le fi dat idei chinezilor.

Cum președintele american a fost făcut cu ou și cu oțet că ar fi gata să declanșeze un război în ultimele zile de mandat ca să se agațe de putere, chinezii par să se gândească daca nu ar putea profita de situație pentru a da marea lovitură.

Armata Populară de Eliberare a Poporului (numele oficial al armatei chineze) supune în ultimele zile Taiwanul unuii război psihologic de uzură. Nu s-a tras niciun foc de armă, dar militarii statului insular sunt supuși unei presiuni enorme.


Teorie halucinantă. Joe Biden va fi înlocuit din funcția de președinte? Iată indiciile


Mai exact, avioanele chinezești survolează constant teritoriul taiwaneziar navele militare ale Beijingului  intră permanent  în apele teritoriale aflate sub controlul guvernului de la Taipei. De fiecare dată când Beijingul se dedă la asemenea provocări, militarii taiwanezi trebuie să răspundă punând în alertă avioanele militare și  navele pentru a alunga intrusii.

Vor să-i epuizeze pe taiwanezi

Scopul este de a epuiza armata taiwaneză care, evident, nu are nici pe departe capacitățile adversarilor din China. Amiralul taiwanez Lee Hsi-ming a recunoscut, de altfel, că tactica Beijingului este „super eficientă”.

Lee Hsi-ming a folosit o metaforă care amintește de înțelepciunea vechilor proverbe chinezești pentru a explica situația: „Spui că este grădina ta, dar se pare că vecinul stă tot timpul în ea. Prin acțiunile respective, ei declară că este, de fapt. grădina lor”.

Cum avioanele Armatei Popularăede Eliberare a Poporului zboară în spațiul aerian al  Taiwanului aproape zilnic (100 de misiuni din septembrie până acum) starea de alertă maximă este continuă. Nimeni nu poate băga mâna în foc că e numai o provocare și nu un atac.

Se pregătește o invazie?

Datele Ministerului Apărării Naționale din Taiwan arată că provocările aeriene iau amploare în cperioadele în care tensiunea politică în  Strâmtoarea Taiwanului este la apogeu. Mai mult, China trimite în aceste misiuni cele mai bune avioane de vânîtoare pe care le are la dispoziție.


O nouă „variantă” de coronavirus sperie Europa! OMS a fost informată de urgență


Această provocare constantă a unui dușman în efortul de a-l epuiza psihic și fizic  este numită tactică militară „de zona gri”, dat fiind că acțiunile se opresc întotdeauna în afara conflictului.

Prin utilizarea acestei tactici, China speră să erodeze în cele din urmă voința Taiwanului de a rezista unei eventuale invazii, susțin militari americani care au studiat problema, notează ziarul britanic Express.

Serviciile de informații americane au declarat că violarea spațiului aerian taiwanez de către chinezi este însoțită de exerciții de debarcare a unor amfibii, patrule navale, atacuri cibernetice și izolarea diplomatică a Taiwanului.

Profeția cruntă a musulmanilor despre a doua venire a Lui Hristos. “Va sparge Crucea”

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: