Evenimentul Zilei > International > China, la un pas de LEGALIZAREA căsătoriilor HOMOSEXUALE
China, la un pas de LEGALIZAREA căsătoriilor HOMOSEXUALE

China, la un pas de LEGALIZAREA căsătoriilor HOMOSEXUALE

Un homosexual chinez a sesizat Justiția pentru a i se recunoaște dreptul de a se căsători. Plângerea sa, o premieră în China, a fost declarată ca admisibilă de către un tribunal din Changsham capitala provinciei Hunan.

Petentul, Sun Wenlin, de 26 de ani, a declarat că este optimist în legătură cu modul în care îi va fi soluționată sesizarea:

„Cred că din punct de vedere juridic vom reuși. Legea noastră privind căsătoriile vorbește de libertatea de a se căsători și de egalitatea între sexe. Acești termeni se pot aplica și unei căsătorii homosexuale.”

Depusă în decembrie, plângerea sa a fost acceptată marți, 5 ianuarie, informează Reuters.

Sun Wenlin vrea să caseze decizia de refuz luată de oficiul stării civile al districtului Furong față de cererea de a se căsători cu partenerul său, în vârstă de 36 de ani.

Homosexualitatea, care era considerată o tulburare mentală până în 2001, nu mai este interzisă în China, însă căsătoriile homosexuale nu sunt recunoscute.

Pentru militanții cauzei homosexuale, admiterea plângerii lui Sun poate constitui un moment crucial. Maya Wang, specialistă în probleme chineze a organizației Human Rights Watch, a declarat:

„În China, tribunalele resping frecvent dosarele politice sensibile. În consecință, faptul că această plângere a fost acceptată dovedește o anumită voință politică de a ține cont de discriminarea căreia îi sunt victime membrii comunității LGBT (Lesbiene, Gay, Bisexuali și Transsexuali).”

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: