Evenimentul Zilei > Actualitate > China își arată colții! Demonstrație de forță cu rachete de ultimă generație!
China își arată colții! Demonstrație de forță cu rachete de ultimă generație!

China își arată colții! Demonstrație de forță cu rachete de ultimă generație!

China mărește presiunea asupra lui Joe Biden! Beijingul a efectuat un nou test cu rachete anti-balistice de pe uscat. Anunțul a fost făcut Ministerul Apărării.

China își arată colții! Reprezentanții armatei chineze au declarat că testul anti rachetă și-a atins obiectivele. Au declarat, însă,  că operațiunea a fost de natură strict defensivă și nu a vizat altă țară.

China își arată colții!

Declarația oficială nu a oferit niciun fel de detalii despre testul de joi. Nu se știe când și unde a avut loc și nici prin ce mijloace a avut loc interceptarea.

Experții sunt, însă, de părere că acest test demonstrează că Beijingul este în posesia unor tehnologii de ultimă generație. Până în prezent, doar câteva țări, i au dezvoltat sisteme de rachete anti-balistice.


Marea dispare văzând cu ochii! O năpasta cumplită amenință Rusia.


Wang Yanan, redactor-șef al revistei Aerospace Knowledge, a explicat oficiosului guvernamental China Daily cum se realizează interceptarea rachetelor balistice cu rază medie și intermediară sau a celor intercontinentale. Coliziunea dintre interceptor și ținta sa trebuie să aibă loc la câteva sute de kilometri deasupra solului.

“Faza de mijlocie a zborului unei rachete balistice este perioada ideală pentru interceptare. Acest lucru se datorează faptului că faza de decolare a unei rachete balistice este foarte scurtă și are loc de obicei în spațiul aerian dominat de inamic. Nici ultima fază a zborului nu ar fi potrivită e pentru că este scurtă și s edesfășoară cu o viteză foarte mare”, a explicat Wang.

 

China își arată colții! Numai americanii mai au această tehnologie

China își arată colții!

Un astfel de test de interceptare este o operațiune extrem de complicată. Primul pas este lansarea unei rachete balistice. În acest moment intră în acțiune sateliții militari. Aceștia trebuie să detecteze lansarea și să informeze imediat sistemele de avertizare timpurie de la sol. Acestea au misiunea de  a urmări ținta și a ghida interceptorul către ea., a declarat Wang.


Războiul mileniului! SUA și China se bat, UE pierde!


„Prin urmare, doborârea unei rachete necesită o cooperare strânsă și fără erori între sistemele de supraveghere și alertare timpurie din spațiu, de la sol și chiar de pe mare.”

Zhang Zhaozhong, un fost cercetător de rang înalt de la Universitatea Națională de Apărare a Armatei Populare de Eliberare, a declarat că țara sa folosește un vehicul cinetic de distrugere a rachetele balistice. Numai SUA și China au o astfel de tehnologie de apărare de ultimă generație.
China a mai realizat cu succes patru astfel de teste în 2010, 2013, 2014 și 2018, potrivit comunicatelor oficiale.

Șefa Comisiei Europene a trăit sub un nume fals! Istoria secretă

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.