Evenimentul Zilei > Actualitate > Chilienii vor să scape de „blestemul” Brazilia
Chilienii vor să scape de „blestemul” Brazilia

Chilienii vor să scape de „blestemul” Brazilia

Roș-albaștrii” s-au împiedicat de trei ori de naționala „Țării Cafelei”, în fazele eliminatorii ale Campionatelor Mondiale. Marea îngrijorare a elevilor lui Jorge Sampaoli este legată și de arbitrajul lui Howard Webb.

Țara-gazdă, Brazilia, va deschide astăzi faza optimilor de finală într-o partidă în care adversară îi va fi reprezentativa din Chile. Meciul se va disputa la Porto Alegre, va începe de la ora 19.00 și va fi transmis în direct de TVR 1.

Tradiția îi bântuie pe outsideri

Naționala „Țării Cafelei” a obținut două victorii și un egal în grupe (3-1 cu Croația, 0-0 cu Mexic și 4-1 cu Camerun) și nici nu se gândește la altceva decât la o calificare împotriva „roș-albaștrilor”. Lucru deloc de neglijat este tradiția întâlnirilor de la Campionatele Mondiale.

Chilienii au dat de trei ori până acum de brazilieni, în fazele eliminatorii și au pierdut de fiecare dată. În 1962, în semifinale, chiar pe teren propriu, scor 2-4, în 1998, în Franța, scor 1-4, și la ultima ediția, în 2010, în Africa de Sud, tot în optimi, scor 0-3.

Arbitrul este și el o sperietoare

„Va trebuie să trecem peste nereușitele din trecut și să încercăm să obținem o revanșă care ar răsturna calculele acestui Mondial. Suntem pregatiți pentru asta”, a spus Jorge Sampaoli, selecționerul chilienilor. În schimb, vedeta Alexis Sanchez, atacantul celor de la FC Barcelona, a vorbit fără ocolișuri și a spus că, în meciul de astăzi, singurul pericol îl reprezintă arbitrul. „Brazilia este o echipă impresionantă, atât în atac cât și în apărare. Eu sunt foarte mulțumit pentru că am ocazia să joc contra Braziliei și să-mi măsor forțele cu țaragazdă. Singurul lucru de care mă tem este arbitrajul”, a declarat chilianul.