Chelsea, favorită la calificarea în finala Ligii Campionilor

Chelsea, favorită la calificarea în finala Ligii Campionilor

Barcelona şi Chelsea au terminat la egalitate, scor 0-0, manşa tur a primei semifinale a ediţiei 2008-2009 a Ligii Campionilor. A fost primul meci fără goluri între cele două echipe. Englezii s-au apărat bine, iar atunci când fundaşii lui Hiddink au greşit puţin, a existat portarul Cech care a salvat situaţia.

100.000 de oameni au venit la stadion să vadă un meci de gală, între o echipă cu experienţă de decenii în competiţie şi o "rising star" (vedetă în devenire), cum ar spune englezii.

Totul a fost însă departe de aşteptări. Prima vinovată este Chelsea, pentru jocul cu un singur atacant, şi acela neajutat de nimeni. În camerele de luat vederi, figura lui Drogba a apărut mult mai rar decât cea a lui Cech. Rezultatul a dictat jocul lui Chelsea, cu un Essien fără splină şi un Cech cu braţe de macara.

Al doilea vinovat poate fi socotit starul Messi, care a reuşit mai multe driblinguri decât pase. Şi, ultimul din enumerare, dar nu cel mai puţin vinovat, este antrenorul gazdelor, Pep Guardiola, care a insistat pe centrări pe sus, când în careul advers au fost oameni ca Terry, Alex sau Essien. Ciudată alegere!

Ne puteți urmări și pe Google News

Prima repriză

Meciul a început într-un ritm bun. După numai trei minute, Eto'o s-a văzut cu mingea pe cap în careul lui Cech, dar a trimis paralel cu poarta. Meciul avea să se stingă încet-încet, deşi fâşneţul Messi s-a străduit să-l iuţească. Chelsea a jucat cu mingi lungi spre vârful stingher Drogba, care a părut însă rătăcit în jumătatea adversă.

A doua repriză

Chelsea a început partea secundă cu crampoanele pe gambele catalanilor. S-a joacat dur, cum le convine britanicilor. Minutele au trecut, spaniolii s-au enervat, însă apreciatul Hiddink a rămas calm pe margine. Îi convine rezultatul.

În minutul 70, Barcelona a lansat primul contraatac al meciului. Eto'o a alergat cu mingea la picior mai repede decât Ivanovici, dar şutul său a fost parat de Cech. După numai cinci minute, Iniesta i-a aşezat mingea lui Henry. Francezul a tras pe jos, dar Cech a fost cât poarta.

Meciul s-a stins din nou, până în preajma minutului 90. Bojan, intrat pe teren între timp, trimite cu capul pe lângă, deşi Dani Alves centrase ca în manualul scris de Beckham acum câţiva ani şi reeditat de portughezul Ronaldo. Alt nou-intrat, bielorusul Hleb, ratează după reţeta Eto'o, trimiţând în Cech din câţiva metri.

Câştigătoarea acestui meci va întâlni învingătoare din a doua semifinală, dintre Manchester şi Arsenal. Partida dintre acestea va avea loc astăzi, începând cu ora 21:45.

CITIŢI ŞI:

Comentariul live al meciului

Bubuie „tunurile” în „Teatrul viselor”?