Un desert delicios și aromat, perfect pentru zilele de post. Acest chec cu ciocolată și cafea este ușor de pregătit și poate fi păstrat la frigider timp de câteva zile. De altfel, cu toate că nu conține unt sau ouă, acesta va fi extrem de pufos.
Chec de post. Desertul va fi pe gustul celor care îndrăgesc aroma de cafea
Acest desert poate fi servit alături de cafea, la micul dejun, completând gustul acesteia. Pentru a obține un chec pufos, făina se cerne în prealabil. Pentru a obține un desert care poate fi oferit și celor mici, aroma de cafea se poate înlocui esența de vanilie, portocală sau lămâie.
Totodată, pot fi adăugate în compoziție fructe uscate, afine, zmeură.
Ingrediente:
- 300 grame de făină
- 150 ml ulei
- 300 ml lapte de cocos sau migdale
- un praf de copt
- 40 de grame de amidon de porumb
- 200 grame de zahăr
- 150 de grame de ciocolată neagră
- 1 lingură de cacao
- 1 lingură de ness
- 1 lingură de dulceață afine/nuci
Mod de preparare
Zahărul se adaugă peste laptele de cocos sau migdale și amestecă până se topește. Peste lapte se toarnă treptat și făina cernută, iar la final se adaugă și praful de copt. Compoziția se amestecă până devine omogenă. După ce aceasta devine densă, se toarnă uleiul și amidonul se porumb.
Chec de post
Compoziția obținută se împarte în două. Peste una dintre acesta se adaugă ciocolata topită în 200 ml cafea sau ness. De asemenea, se adaugă și cacao. Partea albă a compoziției se toarnă într-o tavă pentru chec, iar cea de a doua deasupra. Cele două se amestecă cu ajutorul unei scobitori, astfel încât să se obțină aspectul marmorat.
Tava se introduce în cuptorul încins la 190 de grade, iar timpul de coacere nu va depăși 25-30 de minute. Pentru un aspect deosebit și o textură aparte, deasupra se pot presăra fulgi de migdale.