CFR, părăsită de arbitri?

CFR, părăsită de arbitri?

Liderul a fost dezavantajat duminică de arbitraj pentru prima oară în acest campionat.

Finala campionatului“, Steaua - CFR Cluj, a fost umbrită duminică de prestaţia arbitrului de centru Alexandru Tudor, care le-a refuzat ardelenilor două penalty- uri.

Bucureşteanul a pus astfel serios umărul la relansarea luptei pentru titlu în Liga I. „Brad Pitt“, aşa cum este poreclit Tudor, n-a văzut faultul „de manual“ al columbianului Zapata asupra lui Semedo, în minutul 57, şi nici intervenţia lui Pepe Moreno la Cadu în minutul 67, ambele petrecute în suprafaţa de pedeapsă a Stelei. Ieri, oficialii liderului CFR Cluj pregăteau un memoriu împotriva lui Tudor.

În condiţiile în care, în tur, arbitrii n-au greşit decât în favoarea ardelenilor, cărora le-au mărit cu cel puţin zece puncte zestrea în clasament, turnura luată de evenimente la meciul cu Steaua arată o schimbare de forţe. Corelată cu faptul că gafele au venit din partea celui mai bun arbitru român, iar Gigi Becali a avertizat deja că va umbla la butoanele „fluieraşilor“, această situaţie poate să indice reaşezarea sferelor de influenţă. CFR pare că a pierdut superioritatea în privinţa controlului arbitrilor, domeniu în care Steaua a revenit în forţă. „Brad Pitt“ caută alibiuri După meciul din Ghencea, Tudor a dat fuga acasă şi nu s-a mai uitat pe „Mezzo“, ci a butonat telecomanda de la o emisiune de analiză la alta. Ieri, „Brad Pitt“ a refuzat orice dialog pe marginea partidei. Încă mai căuta o fază care să-l scoată basma curată.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Aştept o reluare interesantă“, a mărturisit arbitrul. Ajutată de arbitri în tur, gruparea din Gruia se plânge acum că este victima unei conspiraţii. În fruntea „cruciadei“ s-ar afla acelaşi Gigi Becali. Latifundiarul a anunţat că, etapa viitoare, la meciul CFR Cluj - Gloria Buzău, îi va premia pe fotbaliştii de la „Steaua II“ cu câte 5.000 de euro la egal şi 10.000 de euro la victorie. Doi dintre foştii mari arbitri ai României, Ion Crăciunescu şi Adrian Porumboiu, l-au pus la zid pe „centralul“ derby-ului.   „Tudor a plătit tribut plasamentului prost. Indiscutabil, a fost penalty la ambele faze“, a spus Crăciunescu. „N-avea voie, la valoarea lui, să comită asemenea greşeli“, a concluzionat şi Porumboiu. Fost şef al CCA, Ion Crăciunescu nu exclude posibilitatea ca „DJ“-ul de la butoanele Ligii I să se fi schimbat în această iarnă. Ardelenii stau prost în „războiul granzilor“ CFR Cluj suferă şi la capitolul meciurilor directe cu principalii adversari. Deşi sunt lideri detaşaţi în clasamentul general, ardelenii suferă în ierarhia fracţionată a duelurilor cu echipele din Bucureşti şi cu Poli Timişoara. Trupa lui Andone şi-a scos pârleala în confruntările cu echipele mici. De fapt, avansul din clasament e dat tocmai din constanţ a avută de CFR în lupta cu „pigmeii“. Apropiatele confruntări cu rivalele Dinamo şi Rapid sunt însă de natură să stârnească îngrijorare în Gruia. 1,5 MILIOANE, CU OCHII PE MECI Steaua - CFR, record pentru Kanal D Derby-ul etapei de duminică, meciul Steaua - CFR Cluj, a înregistrat recordul de audienţă al Kanal D de la lansarea postului în urmă cu un an. Partida difuzată duminică a avut o medie de audienţă de aproape 1,6 milioane de telespectatori în mediul urban şi o cotă de piaţă de 27,2% şi s-a impus pe tronsonul orar. Împreună cu dezbaterile care au precedat meciul şi cele care au urmat, sub genericul „Ziua de fotbal“, Kanal D a avut o medie de 987.000 de telespectatori între orele 19.30 şi 23.20, situându- se pe prima poziţie în topul TV.

Meciul Steaua - CFR Cluj a fost „îmbrăcat“ de dezbateri. „Ziua de fotbal“ a început la ora 19.30 şi a pornit de la o audienţă de aproape 50.000 de telespectatori. O jumă tate de oră mai târziu, pe post se uitau 210.000 de persoane din mediul urban, iar finalul primei runde de discuţii a surprins Kanal D cu 353.000 de telespectatori. Creşterea de audienţă a venit odată cu începerea partidei: peste 1,1 milioane de telespectatori se uitau în primul minut. Ratingul a crescut odată cu desfăşurarea meciului, ajungând la 1,8 milioane spre sfârşitul primei reprize.

Interesul a fost mai crescut în repriza a doua. Partea secundă a disputei a adus şi vârful de audienţă al meciului: 2.030.000 de telespectatori. După finalul partidei, deznodă mântul acesteia a fost dezbătut într-o nouă repriză de „Ziua de fotbal“. Discuţiile au pornit de la 1,7 milioane de telespectatori, iar audienţa a scăzut treptat, ajungând la 300.000-400.000 de persoane în ultimele minute. (Petrişor Obae)