CFR, o gogoasa umflata?

CFR, o gogoasa umflata?

Echipa care si-a propus titlul in Liga I s-a facut de ras in Cupa UEFA. Clujenii disputa maine-seara, pe teren propriu, derby-ul cu Steaua.

Fotbalistii de la CFR Cluj s-au prabusit miercuri seara, in mansa intai din turul doi preliminar al Cupei UEFA, neasteptat si dureros. Infrangerea severa suferita de ardeleni pe teren propriu, 1-3 cu Anorthosis Famagusta, ridica semne de intrebare privind valoarea formatiei care si-a propus sa aduca titlul in provincie dupa 17 ani.

Meciul-retur cu Anorthosis va avea loc pe 30 august, la Famagusta, iar pentru calificare e obligatoriu ca „feroviarii” sa puncteze de cel putin trei ori.

Laudata dupa primele trei etape din Liga I, in care a dezvoltat cel mai cursiv joc dintre granzii campionatului, trupa lui Andone a fost pulverizata miercuri de o grupare necunoscuta. Un raspuns la intrebarea: „Este CFR Cluj o gogoasa umflata?” s-ar putea afla maine seara, cand CFR intalneste pe teren propriu liderul Steaua, in direct la Kanal D, de la ora 20.30.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rezultatele inregistrate miercuri seara de echipele romaneste prejudiciaza intreg fotbalul romanesc, fiind afectat coeficientul UEFA, in baza caruia se stabileste numarul de formatii pe care fiecare tara le va alinia in cupele europene.

Jucatori mediocri de la Benfica CFR Cluj este formatia in care provincia si-a pus toate sperantele pentru cucerirea unui nou titlu, dupa ce proiectul Poli Timisoara s-a pierdut pe drum. Spre deosebire de banateni, ardelenii n-au „ars” etapele de crestere, echipa ajungand pana in finala Intertoto, in 2005.

Cu un lot doldora de portughezi imprumutati de la clubul-mama, Benfica Lisabona, CFR ar putea fi marea dezamagire a sezonului. Caderea Clujului in Europa lasa in urma o intrebare care priveste fotbalul romanesc in general: „Ce-ar fi facut CFR daca s-ar fi calificat in Liga Campionilor in dauna Stelei?”.

Ioan Andone pare sa fi cazut in propria-i capcana. Desi ar fi avut tot dreptul sa ceara timp pentru a construi o echipa din jucatori adusi de peste mari si tari, tehnicianul s-a bucurat, in momentul numirii, ca la Cluj se doresc repede rezultate, in loc sa militeze pentru proiecte pe termen mediu si lung.

ATAC

Gigi Becali: „Sa le scot smecheria pe nas”

Stelistii au trimis numeroase „sageti” catre ardeleni. „Va fi un meci greu, dar mergem sa castigam. CFR e un adversar foarte dificil”, a spus antrenorul Gica Hagi. „Derby-urile sunt cu Dinamo si cu Rapid, nu cu CFR”, a clamat Mihaita Plesan.  „Niciodata nu le-am cerut jucatorilor sa joace pentru mine, dar acum exact asta le voi solicita, ca sa le scot smecheria pe nas lui Paszkany, si lui Muresan, si CFR-ului, MFR-ului, 1907 -1977”, a tunat patronul Gigi Becali. Steaua a anuntat si preturile biletelor pentru returul cu BATE Borisov: peluze - 5 lei, tribuna a doua - 10 lei, tribuna intai - 20 de lei, tribuna zero - 40 de lei si fotolii - 100 de lei.

Echipe probabile

CFR Cluj: Stancioiu - Tony, Cadu, Sandberg, Panin - Leao, G. Muresan - Semedo, Trica, Culio - Fabbiani. Antrenor: Ioan Andone.

STEAUA: Zapata - Golanski, D. Goian, M. Radoi, P. Marin - Nicolita, Ov. Petre, Plesan, M. Croitoru - N. Dica, D. Zaharia. Antrenor: Gheorghe Hagi.

ANDONE SE JUSTIFICA:

„In Cipru nu se joaca turca!” Ioan Andone, antrenorul care a reusit sa umileasca Everton in Cupa UEFA, dar care a ajuns sa fie pus la colt, in aceeasi competitie, de Anorthosis, si-a cerut iertare, pentru prestatia clujenilor celor 8.000 de suporteri care au aplaudat echipa la final. Dupa meci, „Ando”, fost antrenor in Cipru, la Omonia Nicosia, n-a inchis un ochi toata noaptea, iar de ieri a inceput sa pregateasca meciul cu Steaua, primul derby al sezonului in Liga I. 

EVZ: Domnule Andone, v-ati revenit din soc? Ioan Andone: N-avem ce sa facem, trebuie sa ne revenim. A fost insa o noapte grea. E dureros, mai ales cand zici ca stii bine echipa adversa. Exista un sentiment de culpabilitate din partea mea. Sunt vinovat fiindca n-am reusit sa le explic jucatorilor ca si in Cipru se joaca fotbal, nu turca!

De ce a pierdut CFR?Pentru ca a facut greseli mari de tot in aparare. Am luat doua goluri pe contraatac. Am fost si putin obositi, dupa meciul de la Craiova. Am avut picioarele grele.

Sefii au invocat ghinionul Conducatorii, care inainte de meci anuntau ca vor merge in vacanta la retur, cum au receptionat esecul? Am avut o sedinta cu sefii, imediat dupa meci. Ii astept sa treaca pe la echipa si inaintea partidei cu Steaua. Au zis ca a fost ghinion. Asa au vazut...

Este CFR Cluj o gogoasa umflata? O sa vedem reactia echipei la partida cu Steaua. O formatie mare isi revine la urmatorul joc. Meciul cu Steaua e ca o finala pentru mine. 

S-a luat vreo masura dupa aceasta infrangere? Ce masura sa se ia? Mai avem meciul-retur. Sa vedem ce putem face acolo.

Va simtiti postul amenintat? Nu. Conducerea este aproape de mine si de echipa.

I-AUZI UNA!

Multumit de joc

„N-o sa uit niciodata acest meci. Daca e nevoie, mai aducem jucatori. Antrenorul are toata increderea noastra. Am jucat foarte bine! Din pacate, n-am castigat!”, a comentat ieri pentru EVZ presedintele clujean Iuliu Muresan, cel care planuia sa mearga in vacanta la retur.

CUPA UEFA

Turul II preliminar - mansa intai

CFR CLUJ - ANORTHOSIS ...................1-3 Marcatori: Trica (70) / Zlogar (42), Boaventura (49), Sosin (60)

CFR: Ed. Stancioiu 4 - Tony 5 (71, Manuel Jose 5), Cadu 4, Sandberg 4, Panin 4 (46, Fredy 5) - Leao 4 (54, Fabbiani 4), G. Muresan 4 - Semedo 5, Trica 5, Culio 4 - Didy 4. Antrenor: Ioan Andone

ANORTHOSIS: Beqaj 6 - Poursaitidis 7, Katsavakis 7, Costantinou 5, Ndikumana 6 (66, Loumpoutis 7) - Zlogar 8, Panagi 6 - Deyanov 6 (61, Loureiro 6), Fabinio 8 (78, Belici), Boaventura 8 - Sosin 7. Antrenor: Temuri Ketbaia

> Stadion: „Constantin Radulescu”; Spectatori: 8.000; Arbitri: C. Bertolini 7 - R. Zeder 7, S. Buhlmann 7 (toti din Elvetia)