Evenimentul Zilei > Economie > CFR dă drumul la trenuri. S-a redeschis circulația feroviară pe Valea Jiului
CFR dă drumul la trenuri. S-a redeschis circulația feroviară pe Valea Jiului

CFR dă drumul la trenuri. S-a redeschis circulația feroviară pe Valea Jiului

Circulaţia feroviară pe Valea Jiului, între staţiile Băniţa - Merişor, a fost redeschisă vineri. Trenurile circulă pe firul I, pe acest interval cu o restricţie de viteză de 30 km/h, se arată într-un comunicat al Companiei Naţională de Căi Ferate CFR SA.

"Echipele feroviare au finalizat prima etapă a operaţiunilor de intervenţie între staţiile Băniţa şi Merişor prin ridicarea locomotivei şi a vagoanelor răsturnate, au refăcut, în totalitate a linia de cale ferată, linia de contact şi suprastructura podului. În paralel cu reluarea traficului feroviar pe un fir, se vor desfăşura în continuare lucrările de reparaţii la linia de cale ferată şi la suprastructura podului şi pe firul II", se arată în comunicat.

CFR a intervenit cu mai multe utilaje, dintre care 3 trenuri de intervenţie cu macara de 250 tone forţă şi 125 tf, 3 drezine pantograph, 2 utilaje multifuncţionale cu deplasare mixtă rutier/feroviar, precum şi 2 utilaje de mică mecanizare, conform sursei citate.

Primul tren înscris în circulaţie care va tranzita zona Băniţa – Merişor este R 2704 circulă pe relaţia Simeria – Petroşani.

De asemenea, în această perioadă, peste 100 de feroviari din cadrul diviziilor linii, electrificare şi intervenţii Timişoara, Craiova şi Braşov au lucrat în ture, 24h din 24h, pentru restabilirea traficului pe acest interval, iar pentru asigurarea continuităţii transportului feroviar pe Valea Jiului, CFR SA a pus la dispoziţia călătorilor mijloace auto între staţiile Petroşani – Pui.

Circulaţia feroviară a fost închisă pe secţia CFR Petroşani şi Simeria, sâmbătă, 8 aprilie 2017, din cauza deraierii unui tren privat de marfă între staţiile Băniţa şi Merişor. Accidentul este anchetat de o comisie mixtă a Procuratură şi AGIFER, potrivit CFR Infrastructură.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: