Evenimentul Zilei > Actualitate > CFR condamnată la plata a 75.000 de lei pentru o mână amputată. Amenda inițială a fost de 1,2 milioane
CFR condamnată la plata a 75.000 de lei pentru o mână amputată. Amenda inițială a fost de 1,2 milioane

CFR condamnată la plata a 75.000 de lei pentru o mână amputată. Amenda inițială a fost de 1,2 milioane

Decizia a fost luată duminică de Curtea de Apel Alba Iulia după ce un tânăr și-a pierdut mâna stângă în urma un accident feroviar

Hotărârea primei instanțe, a Judecătoriei Hațeg, amenda penal Compania Națională Căi Ferate CFR SA cu 1,2 milioane de lei, însă, în urma apelului, suma a fost redusă la numai 75.000 de lei de către Curtea de Apel Alba Iulia.

„Prin sentința penală nr. 21/04.03.2019 a Judecătoriei Hațeg, Compania Națională de Căi Ferate „C.F.R.” S.A. a fost condamnată pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă la 1.200.000 lei amendă (5.000 lei x 240 de zile amendă). De asemenea, instanța a aplicat inculpatei pedeapsa complementară a afișării în extras a hotărârii definitive de condamnare, respective a dispozitivului acesteia, în toate stațiile C.F.R. de pe teritoriul țării, pentru o perioadă de trei luni”, se arată într-un comunicat publicat luni dimineață de Ministerul Public.

Accidentul feroviar a avut loc la data de 14 septembrie 2014, în stația de cale ferată Subcetate, din județul Hunedoara. În urma acestuia, unui bărbat i-a fost amputat membrul superior stâng.

Accidentul s-a produs ca urmare a lipsei indicatoarelor de orientare a călătorilor, care să permită identificarea peroanelor și a platformelor corespunzătoare fiecărei linii de cale ferată și pe care compania era obligată să le monteze.