După victoria obținută de FC Cluj în fața echipei Lazio Roma, cu scorul 2-1, antrenorul formaţiei CFR Cluj, Dan Petrescu, a afirmat, joi seară, în primul meci pe care l-a disputat în Grupa E a Europa League, că şi-ar dori să facă o fotografie a clasamentului, cu echipa sa pe primul loc. Dan Petrescu speră să-şi păstreze aceeaşi poziţie până la finalul meciurilor care vor fi disputate în Europa League, potrivit AGERPRES.

„Dacă Omrani nu dădea gol cred că eram toţi acum aici şi regretăm. Eu am vorbit cu el şi i-am spus că ţîn foarte mult la el, dar că nu are cum să fie titular dacă nu se antrenează bine. Repriză a două a fost una foarte, foarte bună, chiar dacă s-a jucat într-un alt sistem. Oricine îşi doreşte să câştige cu Lazio, suntem la începutul acestei grupe, ne vor aştepta meciuri la fel de grele. În repriză a două ne-am revenit cu toţii şi este o victorie foarte importantă pentru clubul CFR. Astăzi a fost, zic eu, o victorie meritată. Trebuie să facem o poză la clasament, sperăm să rămână aşa”, a declarat Dan Petrescu la televiziunea Digi Sport.

Dan Petrescu consideră că a fost inspirat când a ales un sistem de joc cu trei fundaşi centrali. „Nu sunt eu cel mai important om al serii, echipa este cea mai importantă. A fost un meci de intensitate maximă, din păcate în prima repriză echipa a suferit puţîn, poate şi din cauza schimbării sistemului, cu trei fundaşi centrali. Am lucrat doar trei zile în acest sistem. Dar cel mai important nu e sistemul, este atitudinea. Noi nu am avut o agresivitate în bună în prima repriză şi ei au o valoare incredibilă, se vedea o calitate incredibilă la ei, dar cu toate acestea golul marcat de Deac a venit la timp pentru noi. Dacă rată cred că aş fi schimbat ceva la pauză. În repriză a două cei trei fundaşi centrali şi-au făcut treaba foarte bine, toată echipa şi-a schimbat un pic nivelul, a spus Dan Petrescu.

CFR Cluj a reuşit să câştige la debutul în Grupa E a Europa League, 2-1 (1-1) cu Lazio Roma, joi seară, pe Stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, prin golurile marcate de Ciprian Deac (41 – penalty) şi Billel Omrani (75). Pentru Lazio Roma a înscris Bastos în minutul 25. După acest rezultat, CFR Cluj se află pe prima poziţie în clasamentul Grupei E a Europa League, în cealaltă partidă Rennes şi Celtic terminând la egalitate, scor 1-1, potrivit AGERPRES.