Evenimentul Zilei > Social > Cele mai utile funcții ale unei mașini de spălat rufe
Cele mai utile funcții ale unei mașini de spălat rufe

Cele mai utile funcții ale unei mașini de spălat rufe

Mașina de spălat rufe face parte din viața noastră de zi cu zi, iar fără ea cu siguranță viața ar fi mult mai dificilă. Are grijă mereu ca rufele noastre să își păstreze aspectul atrăgător, ne ajută să economisim timp și energie, așa că atunci când achiziționăm o nouă mașină de spălat rufe ne propunem ca alegerea făcută să fie cât mai inspirată.

Varietatea mașinilor de spălat este imensă! Găsim o mulțime de modele, de la o mulțime de producători, iar fiecare mașină de spălat încearcă să iasă în evidență fie cu un preț atrăgător, fie cu caracteristici și tehnologii de ultimă oră.

Funcțiile fac diferența între o mașină de spălat de top și una obișnuită. Iar nu puține sunt persoanele care își doresc să beneficieze de numeroasele avantaje cu care vine la pachet o mașină de spălat de ultimă generație.

Prin urmare, în acest articol ne-am propus să prezentăm câteva dintre cele mai utile funcții ale unei mașini de spălat rufe. Alege o masina de spalat care are aceste funcții în dotare, iar astfel vei face o achiziție ce nu te va dezamăgi.

Iată care sunt funcțiile pe care trebuie să ți le dorești de la noua ta mașină de spălat rufe:

Funcție de combatere a alergenilor

Alergenii, polenul, bacteriile, virușii precum și multe alte microorganisme se pot ascunde în rufele pe care le punem la spălat și nu vor dispărea nici măcar după programul de spălare, atât timp cât mașina de spălat folosită nu îți oferă o mână de ajutor în acest sens. Iar astfel, pot apărea o mulțime de probleme.

Situația devine și mai delicată atunci când vine vorba despre hainele celor mici, deoarece aceștia pot fi mult mai sensibili în fața acestor provocări. De aceea, noua ta mașină de spălat trebuie să dispună neapărat de o funcție, o tehnologie sau de un program conceput special pentru a combate alergenii, bacteriile, virușii șamd. Astfel, rufele spălate nu numai că vor fi curate, ci totodată sigure.

Funcție de recunoaștere a încărcăturii

Mașinile de spălat inteligente sunt dotate cu funcții și tehnologii ce au rolul de a măsura cu exactitate cantitatea de rufe, astfel încât mai apoi să folosească o cantitate optimă de apă și detergent, obținând rezultate excelente cu un consum mult mai redus. O astfel de funcție te va ajuta nu numai să obții rufe perfect spălate, ci totodată să faci economii de apă, detergent și energie electrică.

Chiar dacă o mașină de spălat dotată cu o astfel de funcție poate avea un preț mai mare, investiția va fi recuperată prin economiile pe care le vei face de-a lungul timpului.

Funcție de deschidere a ușii chiar și după începerea programului

Tuturor ni se întâmplă să pornim un program de spălare, iar mai apoi să constatăm că am uitat să introducem anumite obiecte vestimentare. Ei bine, există anumite funcții care îți permit să introduci noi rufe la spălat chiar și după începerea programului. În cazul mașinilor de spălat de la Miele, această funcție se numește AddLoad. Cu ajutorul acestei funcții nu este necesară decât o simplă apăsare de buton cu ajutorul căruia vei putea deschide ușa mașinii de spălat pentru a adăuga sau extrage anumite rufe.

O astfel de funcție vei găsi în general la multe dintre mașinile de spălat de top ale producătorilor renumiți.

Funcție de uscare

Chiar dacă nu este neapărat o funcție, ci mai degrabă o categorie aparte a mașinilor de spălat, o mașină de spălat cu funcție de uscare a rufelor se va dovedi a fi foarte practică. Nu va trebui să achiziționezi separat un uscator de rufe iar astfel vei face economie de bani și spațiu.

O astfel de mașină de spălat te va scuti de foarte mult efort și totodată te va ajuta să câștigi timp. Hainele tale vor fi perfect uscate și pregătite pentru purtare, o facilitate de care nu îți vei mai dori să te desparți vreodată.

Acestea sunt așadar câteva dintre cele mai importante funcții și tehnologii pe care ar trebui să le cauți la o mașină de spălat rufe. Poți găsi pe Demax o mulțime de modele ce au aceste funcții în dotare, plus o mulțime de alte caracteristici inteligente care sigur te vor încânta. (P)