Portalul imgnooz.com a publicat un top zece al celor mai periculoase aeroporturi din lume. Printre motivele pentru care aceste aerodromuri apar pe listă se numără pistele scurte și nepavate, dar și vremea nefavorabilă.

Locul 1: Antartica. Aeronavele care aterizează sau decolează de la stația McMurdo au parte de o pistă atipică, formată doar din gheață, principalul risc fiind acela al ruperii stratului de gheață.

Locul 2. Aeroportul Congonhas, din Sao Paolo, Brazilia, a fost construit în anii 1930 și este situat la doar 8 kilometri de centrul orașului, motiv pentru care nu e foarte spațios. Piloții nu au loc de greșeli atunci când aterizează sau decolează.

Locul 3. Aeroportul Internațional Courchevel, Franța, are o pistă de doar 500 de metri lungime, iar în mijlocul ei se află coama unui deal.

Locul 4. Aeroportul din Gibraltar a fost construit în timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial și, din cauza lipsei de spațiu, traversează una dintre principalele artere rutiere ale micuțului teritoriu britanic.

Locul 5. Pista aeroportului din Saba, Antilele Olandeze are doar 400 de metri lungime și termină direct în apele oceanului.

Locul 6. Aeroportul Kansai, Osaka, Japonia a fost construit, parțial, la suprafața apei, întinzându-se la 4 kilometri distanță în Golful Osaka.

Locul 7. Aeroportul din Insula Madeira, Portugalia are doar 1.524 de metri lungime și chiar și cei mai experimentați piloți au emoții.

Locul 8. Aeroportul Lukla, din Nepal este așezat chiar pe un versant muntos.

Locul 9. Pista de aterizare a aeroportului Prințesa Juliana, din Insula Saint Maarten este așezat chiar lângă plajă, aeronavele trecând chiar pe deasupra capului turiștilor.

Locul 10. Aeroportul Svalbard, din Norvegia este cel mai nordic aeroport unde aterizează curse comerciale.