Evenimentul Zilei > Actualitate > Cele mai la modă alimente pentru anul 2012
Cele mai la modă alimente pentru anul 2012

Cele mai la modă alimente pentru anul 2012

Chiar dacă alimentele nu defilează pe un podium prin faţa noastră, specialiştii au câteva idei de produse care vor fi la modă anul viitor şi care, în plus, sunt foarte bune pentru sănătatea noastră.

De la reducerea riscului de cancer la atenuarea simptomelor menopauzei, alimentele anunţate "la modă" pentru 2012 pot contribui la îmbunătăţirea vieţii noastre de zi cu zi.

Jurnaliştii de la Huffington Post au întocmit o listă cu 10 alimente ceva mai greu de găsit, dar care ar putea fi un „must-have" pentru anul următor.

1.Anghinarea de Ierusalim reprezintă o sursă foarte bună de fier şi antioxidanţi. Anghinarea de Ierusalim are în plus faţă de cea normală o cantitate mai mare de nutrienţi care ajută la prevenirea oboselii şi menţinerea unui metabolism sănătos.

2.Usturoiul negru se obţine prin fermentarea usturoiului în forma pe care o cunoaştem noi. Acest proces se petrece pe parcursul unei luni de zile. Avantajele acestuia sunt că scăpăm în primul rând de mirosul atât de puternic pe care îl lasă. Usturoiul negru este lăudat pentru antioxidanţii pe care îi conţine şi este pe lista alimentelor despre care se crede că ajută la prevenirea cancerului.

3.Spirulina este o algă plină de fier şi vitamina B12, amândouă indicate atunci când ne simţim obosiţi. În comparaţie cu morcovii, spirulina conţine o cantitate dublă de vitamina A. Este indicată în tratarea simptomelor menopauzei şi osteoporozei.

4.Seminţele de cânepă sunt o sursă excelentă de Omega 3, indicat pentru calmarea durerilor şi îmbunătăţirea metabolismului.

5.Ceaiul Twing este făcut din tulpinile unei plante care se numeşte Kikucha. Reprezintă un remediu excelent pentru balonare şi, în general, pentru întărirea sistemului imunitar.

6. Fasolea Adzuku este ideală pentru conţinutul ridicat de proteine şi mai ales pentru nivelul scăzut de grăsime. Cantitatea mare de potasiu din acest tip de fasole este indicată pentru prevenirea bolilor de inimă şi pentru circulaţie.

7. Untul Ghee – chiar dacă este bogat în grăsimi, este adesea întâlnit în bucătăria indiană şi este cunoscut pentru efectele pozitive asupra memoriei.

8.Schinduful face parte tot din bucătăria indiană şi ajută la reducerea colesterolului, crampelor menstruale şi la atenuarea simptomelor menopauzei.

9.Cupuacu este un fruct care face parte din aceeaşi familie cu cacaoa. Vitaminele B1, B2, B3, A şi C, antioxidanţi şi grăsimile nesaturate sunt doar o parte din ceea ce conţine acest fruct. Cupuacu energizează la fel ca o cană de cafea.

10.Seminţele de Chia sunt bogate în omega 3, ajutând la scăderea tensiunii arteriale.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: