Cele mai bune telefoane pliabile în 2024

Cele mai bune telefoane pliabile în 2024 Utilizator Smartphone Sursa foto. EVZ

Care sunt cele mai bune telefoane pliabile în 2024, potrivit specialiștilor în tehnologie.

Telefoanele pliabile de tip carte oferă un hibrid între un telefon tradițional și o tabletă, dar telefoanele pliabile de tip clamshell oferă o portabilitate compactă și pot fi piese de rezistență la modă.

Telefoane OnePlus Open

OnePlus Open este cel mai bun telefon pliabil la nivel general datorită performanțelor sale, designului premium, capacului mare și afișajelor de tabletă, autonomiei solide a bateriei și camerelor foto excelente. Funcționează cu procesorul Android de top din 2023, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, oferind o experiență ultra-ușoară, rapidă și premium. Ecranul de tabletă OLED 120Hz de 7,8 inchi al OnePlus Open este mai mare decât cel al altor tablete pliabile de tip carte disponibile în SUA. Telefonul are, de asemenea, un sistem de cameră foto cu trei lentile, captând fotografii superbe.

Google Pixel Fold

Google Pixel Fold este cea mai bună alternativă generală la OnePlus Open, oferind o experiență premium cu panouri OLED high-end, o rată de reîmprospătare de 120Hz și un ecran de tabletă cu rezoluție 1840p. Aceasta rulează rapid și fără probleme aplicațiile, jocurile și sistemul de operare Android și dispune de cinci camere foto cu suita de funcții de editare foto AI de la Google. Durata de viață a bateriei este excelentă atât în modul telefon cât și în modul tabletă, putând fi utilizat în mod exclusiv în modul tabletă toată ziua.

Ne puteți urmări și pe Google News

Telefoane Samsung Galaxy Z Flip 5

Samsung Galaxy Z Flip 5 de la Samsung este cel mai bun pliabil cu clapetă datorită ecranului mare de acoperire și a procesorului Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. Telefonul oferă o experiență fluidă și eficientă cu un panou OLED pliabil de 6,7 inchi care rulează la 120 Hz și suportă o rezoluție de 1080p. Cu toate acestea, se luptă în situații de iluminare slabă.

Razr de la Motorola

Razr de la Motorola este cel mai bun telefon pliabil dacă depinzi de un buget, funcționând cu procesorul Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 de nivel mediu. Deși nu este la fel de bine echipat ca și telefoanele pliabile cu clapetă mai scumpe, acesta este surprinzător de rapid și rulează aplicațiile fără probleme. Micul ecran extern al lui Razr este mai puțin util decât cele mai mari, dar poate fi folosit ca vizor pentru selfie-uri.

Apple explorează conceptul de telefon pliabil, dar un iPhone pliabil este momentan prezent doar ca zvon. Datele de lansare preconizate variază între 2023 și 2027, dar nu este recomandat să așteptați un iPhone pliabil, mai ales dacă telefonul actual se află într-o situație „disperată”, potrivit BusinessInsider.