Cele 10 trucuri de mai jos te vor ajuta să nu ai facturi enorme la căldură.

1. Când pleci de acasă, profită de robineții termostatți montați pe calorifere și setează căldura pe minim sau închide-o. Această măsură este cel mai eficientă pentru cei care stau la bloc, pentru că apartamentul se încălzește și de la transferul termic dintre vecini.

 

2. Termostatul ambiental programabil poate modifica temperatura ambientală în funcție de momentul zilei și de programul tău.

 

3. Diferența se poate observa și la un singur grad în minus. O temperatură mai scăzută cu un singur grad în casă poate aduce economii de până la 3% la factura de căldură.

 

4. Scade temperatura în timpul nopții. Un studiu efectuat în Franța a demonstrat că temperatura ideală pentru un somn odihnitor este situată între 16 și 19 grade Celsius.

 

5. O plapumă mai groasă sporește confortul termic pe timpul nopții. În acest fel nu vei mai avea nevoie de o temperatură ridicată în casă.

 

6. Izolează țevile de apă caldă pentru a reduce pierderile termice de pe traseu.

 

7. Înainte de a deschide ferestrele pentru aerisirea zilnică, nu uita sâ închizi caloriferele.

 

8. O izolație bună a casei și gemurile din termopan pot reduce cu până la 50% consumul de energie.

 

9. Este bine să nu ai nicio piesă de mobilier lângă calorifer pentru a permite aerului să circule și, implicit, să încălzează mai rapid camera.

 

10. Draperiile pot fi un bun izolant al ferestrelor. Folosește-le în timpul nopții pentru a nu permite pierderea de căldură prin ferestre, conform gds.ro.

 

Te-ar putea interesa și: