Evenimentul Zilei > International > Cel mai mare stat al Americii suferă de „cancer”. Problemele se agravează de la an la an
Cel mai mare stat al Americii suferă de „cancer”. Problemele se agravează de la an la an

Cel mai mare stat al Americii suferă de „cancer”. Problemele se agravează de la an la an

California are mari probleme în ultimii ani, din cauza transformărilor suferite la nivel politic și social

O analiză prezentată de siteul tribuna.us vorbește despre problemele cu care se confruntă în ultima perioadă California. Statul din SUA cu cea mai mare populație și cu un produs intern brut de 3 trilioane de dolari, suferă schimbări profunde.

„California, însă, suferă de un cancer despre care nu vorbește nimeni. Nu mă refer la cancerul moral pe care îl cunoaște toată lumea”, se menționează în articolul surse citate.

În ultimii 10-15 ani, la nivel politic, California este dominată de democrați, care dețin toate funcțiile publice majore la nivel de stat și au luat fața republicanilor. S-a observat o tendință a migrării susținătorilor conservatorilor către alte state, locul lor fiind luat de imigranți ilegali din America Latină.

În 2019, California a pierdut 40.000 de locuitori, la fel ca și celelalte state „social-democrate” americane: New York, Illinois și Noua Anglie.

În California a crescut nivelul infracționalității și prețul caselor, iar nivelul salarial nu a făcut față inflației. În acest moment, numărul oamenilor străzii a ajuns la 150.000, o cifră mai mult decât îngrijorătoare.