Evenimentul Zilei > International > Cel mai mare jaf din istoria Chile. Opt persoane au furat ŞAPTE milioane de dolari, de pe un aeroport
Cel mai mare jaf din istoria Chile. Opt persoane au furat ŞAPTE milioane de dolari, de pe un aeroport

Cel mai mare jaf din istoria Chile. Opt persoane au furat ŞAPTE milioane de dolari, de pe un aeroport

Opr persoane înarmate şi cu feţele acoperite au comis cel mai mare jaf din istoria ţării sud-americane. Aceştia au furat opt milioane de dolari de pe aeroportul din Santiago de Chile.

Hoţii au ajuns la aeroport cu trei autovehicule şi i-au urmărit pe paznicii care escortau camionul în care erau transportaţi banii, scrie The Telegraph.

"Investigaţţile iniţiale indică faptul că suma care a fost furată este mai mare de 4 miliarde de pesos (7 milioane de dolari), dar încă nu cunoaştem suma exactă", le-a spus jurnaliştilor procurorul care se ocupă de caz.

Banii pe care îi transporta camionul, care aparţinea firmei de securitate americane Brink's, urmau să fie livraţi către băncile şi operaţiunile miniere din nordul ţării, potrivit informaţiilor publicate de presa locală

Este pentru a doua oară când firma de securitate Brink's este victima unui jaf, în Chile. În anul 2006, hoţii au furat 922 de milioane de pesos, din acelaşi aeroport.