Evenimentul Zilei > Actualitate > Cel mai mare centru comercial din România va fi gata în 2012
Cel mai mare centru comercial din România va fi gata în 2012

Cel mai mare centru comercial din România va fi gata în 2012

Complexul, care va avea 620.000 mp construiţi, se ridică în sectorul 1 al Capitalei, în zona şoselei Chitila, şi presupune o investiţie totală de circa 350 de milioane de euro.

Cel mai mare mall, cel mai mare centru comercial, cel mai mare… – de când bucureştenii au auzit pentru prima dată aceste superlative şi până acum au fost finalizate mai multe construcţii cu zeci de magazine, restaurante şi săli de cinema.

Prima fază, gata anul viitor

Ei bine, imaginaţia consumatorilor români este din nou pusă la încercare, iar cheful lor de cumpărături urmează să fie exploatat cu şi mai mult sârg. Colosseum Shopping Centre, din zona şoselei Chitila, va fi cel mai mare centru comercial din România, asigură reprezentanţii dezvoltatorului, compania Nova Imobiliare, controlată de investitori britanici.

Proiectul, desfăşurat pe o suprafaţă de 620.000 metri pătraţi, va cuprinde un centru comercial şi un parc de retail. În total, va avea 190.000 de metri pătraţi de spaţii destinate comerţului detailist, cu peste 480 de magazine şi 8.500 locuri de parcare, iar 58.000 de metri pătraţi vor fi alocaţi parcului de retail. Acesta din urmă va fi finalizat în primă fază până la finele anului viitor şi-i va avea printre chiriaşi pe Carrefour şi reţeaua de bricolaj Leroymerlin.

"Vom investi în total 350 milioane euro. Am început deja lucrările pentru prima fază, care va fi finalizată în primăvara anului viitor. Faza a doua va fi încheiată în 2012", a declarat pentru EVZ Ellisseos Ulysses Vafiadis, directorul Nova Imobiliare. Compania a anunţat proiectul încă din 2006, termenul iniţial de finalizare a primei faze fiind 2009.