Evenimentul Zilei > Monden > Cel mai grandios show din lume a dispărut! Cauza se învârte în jurul femeilor perfecte
Cel mai grandios show din lume a dispărut! Cauza se învârte în jurul femeilor perfecte

Cel mai grandios show din lume a dispărut! Cauza se învârte în jurul femeilor perfecte

Spectacolul de moda „Victoria’s Secret” a fost anulat. Era cel mai grandios spectacol în luna decembrie care da starul sărbătorilor de iarnă.

După aproape 25 de ani, „Victoria’s Secret Fashion Show” nu se mai ţine întrucât compania se luptă să-și găsească vocea într-o epocă în care diversitatea corporală și incluziunea socială (respectarea statutului și drepturilor tuturor oamenilor) au căpătat mai multă importanţă printre consumatori.

Victoria’s Secret Fashion Show reprezintă unul dintre cele mai mari și mai scumpe spectacole de modă care se desfășoară anul. Lansat în 1995, Victoria’s Secret Fashion Show era evenimentul lunii decembrie care cucerea lumea pur şi simplu prin grandoarea show-ului.

Motivul anulării show-ului

L Brands, care deține brandul de lenjerie, a confirmat joi, că a anulat acest eveniment deoarece compania încearcă să schimbe modul în care comunică cu clienții. Reprezentantul L Brands, Stuart Burgdoerfer, a spus că Victoria’s Secret, care a pierdut cota de piață, se îndepărta de tradițiile de marketing mai vechi și mai strălucitoare ajungând la scăderea vânzărilor.

„Așa cum am comunicat anterior, credem că este important să evoluezi marketingul Victoria’s Secret – asta se întâmplă în anumite privințe acum”, a spus el. „Dacă aceasta continuă să fie evaluată, din nou, credem că cel mai important este calitatea mărfii în sine”. De asemenea, el a promis că Victoria’s Secret va pune la punct ceva „similar cu mărimea prezentării de modă” în acest sezon de sărbători.

Cine a mai contribuit la anularea show-ului

Mișcarea vine după luni de incertitudine în jurul a ceea ce se numeşte  în epoca #MeToo, spectacolul pierzându-şi atracția. Nu a fost neașteptat – în iulie, modelul Shanina Shaik a declarat pentru Daily Telegraph că spectacolul se încheie.

În decembrie anul trecut, Business Insider a remarcat faptul că 3,3 milioane de oameni au vizionat spectacolul de lenjerie intimă la ABC, în scădere de la 5 milioane de telespectatori în 2017 și 6,7 milioane în 2016. Reducerea spectatorilor a apărut la câteva luni după ce Ed Razek, un director executiv de top la Victoria’s Secret, a declarat într-un interviu controversat la Vogue după ce a fost întrebat dacă vor fi incluşi în show transsexuali.

El a răspuns: „Nu. Nu cred că ar trebui să facem asta. De ce nu? Pentru că show-ul este o fantezie. Este un produs de divertisment special de 42 de minute”, a declarat Razek. El a mai spus că nici modele supraponderale nu vor fi incluse în acest show în viitor, pentru că „nimeni nu a părut interesat de aşa ceva” în 2000, când s-a încercat acest lucru. Comentariile sale au stârnit reacții, modele precum Karlie Kloss părăsind brandul.

Spectacolul anual de modă aduna pe podium unele dintre cele mai frumoase femei din lume, îmbrăcate în lenjerii intime spectaculoase. Pentru multe supermodele, printre care Tyra Banks, Heidi Klum, Miranda Kerr brandul Victoria’s Secret Fashion Show a fost un punct de reper în carieră, notează buzzfeednews.