Evenimentul Zilei > Social > Veste neașteptată pentru persoanele vaccinate cu AstraZeneca. Vor face al treilea rapel
Veste neașteptată pentru persoanele vaccinate cu AstraZeneca. Vor face al treilea rapel

Veste neașteptată pentru persoanele vaccinate cu AstraZeneca. Vor face al treilea rapel

Un al treilea vaccin anti-Covid urmează să fie oferit de Pfizer celor peste 50 de ani, în încercarea de a stopa răspândirea variante Delta și de a menține ferm Marea Britanie în afara blocării.

Pfizer a anunțat că va oferi vaccinul lor tuturor celor peste 50 de ani vaccinați cu AstraZeneca din această toamnă. Acesta trebuie administrat împreună cu vaccinul gripal anual, fie ca un nou vaccin conceput pentru a combate variantele, fie ca o altă doză dintr-un vaccin existent.

Vaccinul AstraZeneca a fost utilizat în principal pe britanicii mai în vârstă în programul de vaccinare – dar o sursă a spus că cei care au primit mai întâi vaccinul Oxford acum „ar primi un rapel mRNA”.

De ce vor primi al treilea rapel diferit cei care s-au vaccinat cu AstraZeneca

 AstraZeneca nu este un vaccin ARNm – în timp ce Pfizer și Moderna sunt. Acesta ar fi singurul motiv în ceea ce priveşte  amestecarea și potrivirea vaccinurilor, a declarat pentru Sunday Times o sursă guvernamentală.

Un studiu din Marea Britanie a arătat că persoanele care au primit deja două doze de vaccin AstraZeneca ar putea avea un răspuns imun mai puternic dacă li s-ar administra un vaccin diferit ca rapel.

Karina Butler, președinta Comitetului consultativ național pentru imunizare, a declarat miercuri pentru RTE Radio 1: „Departamentul ia în considerare în prezent sfaturile noastre care le-au fost transmise. Am făcut recomandări. În mod corect, datele care au apărut la amestecarea vaccinurilor au fost încurajatoare, dar au existat foarte puține date despre aceasta. Trebuie să aștepți să vezi”.

În martie, s-a anunțat că cei peste 70 de ani li se vor oferi un rapel Covid din septembrie în baza noilor planuri guvernamentale. Șeful vaccinurilor, Nadhim Zahawi, a declarat că unor persoane li se va administra trei doze de vaccin în primele 10 luni.

Acest lucru se întâmplă în timp ce Guvernul continuă să stimuleze tinerii să ia prima doză de vaccin

Oferta pentru tineri cu mâncare la prețuri reduse, dacă sunt vaccinaţi a fost considerată o mișcare care a creat panică în rândul parlamentarilor. Tichetele pentru schema de vaccinare vor face ca companii precum Uber Eats, Deliveroo și Pizza Pilgrims să ofere reduceri clienților care primesc un vaccin pentru a proteja mai mulți tineri britanici.

Acesta are ca scop îndepărtarea unor revolte împotriva pașapoartelor Covid pentru acces la cluburi de noapte sau la meciuri de fotbal. Un deputat senior a spus: „Ei ne spun că pizza este un produs nesănătos pentru noi – iar acum le distribuie. Sunt într-o stare de panică”, relatează thesun.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News