Evenimentul Zilei > Actualitate > Cei mai FERICIȚI oameni din lumea au și ei problemele lor. Studiul care arată un SECRET UIMITOR
Cei mai FERICIȚI oameni din lumea au și ei problemele lor. Studiul care arată un SECRET UIMITOR

Cei mai FERICIȚI oameni din lumea au și ei problemele lor. Studiul care arată un SECRET UIMITOR

Mulți dintre tinerii din țările nordice, ale căror populații ocupă locurile fruntașe în topurile fericirii și bunăstării, au probleme ce țin de depresie.

Danemarca, Norvegia, Suedia și Finlanda fac parte din grupul țărilor cu populație fericită. Cel puțin asta au relevat în ultimii ani diversele studii sociologice. Fericirea nu ține doar de aspectul financiar, dovadă că în acest, țara cu cei mai fericiți oameni a fost Finlanda, deși PIB-ul nordicilor este mai mic decât cel al SUA. Însă, conform unui studiu comun efectuat în țările enumerate mai sus, plus Insulele Feroe și Groenlanda, există mulți nordici care suferă de depresie. Problemele sunt legate de singurătate și presiune profesională. 12,3% din populația nordică este foarte nemulțumită de condițiile de viață, iar 13,5% dintre tineri nu sunt satisfăcuți de existența lor. Cel mai ridicat indice al nefericirii se înregistrează la populația care a depășit vârsta de 80 de ani. 16% dintre respondenți sunt nemulțumiți și au o mare problemă: singurătatea.