Cehia a stricat sărbătoarea elveţiană

Cehia a stricat sărbătoarea elveţiană

Cehia a câştigat meciul de deschidere al Euro 2008, după ce a învins, pe St. Jakob Park din Basel, una dintre gazdele turneului final, selecţionata Elveţiei.

Prima repriză a fost a elveţienilor, cu Behrami şi căpitanul Alexander Frei în prim-plan. Gazdele nu s-au zgârcit deloc la capitolul efort, făcând un presing care a dat peste cap jocul ofensiv al Cehiei. Bucuria suporterilor din tribune a fost curmată de accidentarea lui Frei din minutul 45, urmată de înlocuirea acestuia de către antrenorul Jakob Kuhn. Gazdele nu au "căzut" însă după accidentarea golgheterului elveţian şi au continuat să atace şi in partea a doua a meciului, dar Iakin a ratat o imensă ocazie de gol în minutul 68.

Bruckner l-a schimbat pe Koller cu Sverkos încă din startul reprizei secunde, iar atacantul de la Nanik Ostrava a deschis scorul în minutul 73.

A urmat o perioadă de dominare clară a Elveţiei. Cehia nu s-a apărat însă perfect, dar Cech a respins excelent un şut din apropiere. Mai mult, norocul a fost de partea lui Bruckner în minutul 82, când Vonlanthen a trimis în transversală din doar şase metri.

Ne puteți urmări și pe Google News

COMENTARIUL MECIULUI ELVEŢIA - CEHIA 0-1

Final de meci la Basel, iar Cehia ia o serioasă opţiune pentru calificarea în "sferturi", deşi nu a jucat mare lucru astăzi.

Min 90. O ultimă şansă pentru Elveţia, cu o lovitură de la peste 30 de metri executată însă slab de Barnetta! Min 88. Toţi jucătorii cehi sunt în preajma careului lui Cech, singurul scop fiind apărarea. Portarul lui Chelsea este însă excelent şi compensează greşelile defensivei.

Cehia preferă să se apere şi să conteze doar pe contraatacuri rapide. Elveţia pare însă extrem de bine pregătită fizic şi poate surprinde defensiva cehă. Iese Behrami şi intră Derdiyok.

Min 82. Elveţia are ghinion. Mai întâi, Cech respinge execelent un şut de la marginea careului mic şi, mai apoi, Vonlanthen trimite în bară din câţiva metri.

Min 76. Kuhn îl introduce pe mijlocaşul Vonlanthen îl locul fundaşului Lichtsteiner. După jocul de până acum, Elveţia ar merita măcar egalarea! Min 73. GOOOOL CEHIA! Noul-intrat Sverkos înscrie după o fază confuză de atac. Enormă greşeală a apărării elveţiene!! Cehii deschid scorul, deşi elveţienii au fost mai buni până acum!!! Gazdele au însă circa 20 de minute pentru a reveni.

Min 68. Iakin ratează o ocazie enormă, ratând reluarea cu capul după centrarea perfectă a fundaşului Lichtsteiner. Frei apare în cârje pe banca elveţiană.

Min 66. Lovitură liberă pentru Cehia. Jankulovski trage, dar mingea trece peste poarta lui Benaglio.

Căpitanul Elveţiei, Magnin, primeşte primul galben al partidei. Lovitură liberă pentru cehi, centrarea îl caută pe Sionko, dar acesta ratează complet lovitura de cap. Cea mai mare ocazie a Cehiei de până acum!

Min 57. Bruckner îl scoate de Koller cu Vaclav Sverkos. Să vedem schimbările din jocul Cehiei!

Min 55. Dacă Cehia îl are pe Koller, Elveţia îl are pe Streller, care joacă excelent cu capul. Atacantul elveţian primeşte o centrare, "scoate" mingea pentru şut, dar cehii resping!

Min 48. Lovitură liberă de la 25 de metri pentru elveţieni. Şutul îi aparţine lui Hakan Iakin, care trimite puţin pe lângă vinclul porţii lui Cech.

Elveţienii sunt mult mai rapizi şi aduc repede mingea în preajma careului ceh. Încă o ocazie pentru elevii lui Kuhn, dar Cech apără.

Min 46. A început a doua repriză şi Frei a rămas la cabine! Totuşi, elveţienii se menţin în atac! Min 45. Prima repriză se termină cu accidentarea celui mai bun jucător al primei reprize, căpitanul elveţian Alexander Frei. Lovitură grea pentru gazde, care l-ar putea pierde pe Frei şi pentru următoarele meciuri!

Frei pare că s-a accidentat destul de grav şi ar putea părăsi terenul încă din prima repriză!!! Jakob Kuhn a trimis deja jucători la încălzire! Vârful elveţian nu mai poate continua partida şi plânge pe margine!

Min 43. Greu de oprit Frei, care are viteza de partea sa. Rosetti dictează fault şi este pericol la poarta Cehiei!

Min 40. Acţiune rapidă a cehilor, mingea ajunge la Plasil, acesta sprintează pe stânga şi centrează pentru Sionko, dar ultimul preia greşit în careul elveţian!

Min 37. Excelent şut al căpitanului elveţian Alexander Frei, Cech respinge în faţă, dar Streller era în ofsaid. O altă mare ocazie pentru Elveţia şi stadionul freamătă!

Min 35. Din nou o centrare pentru Koller, trimisă de Plasil. Vârful ceh trece puţin pe sub balon!

Min 30. Cehia are un mare avantaj prin imensul Jan Koller. Orice centrare în careul elveţian se poate transforma în gol. Elveţienii fac presing insistent, să vedem însă dacă vor rezista fizic până la final.

Min 24. Foarte prezent în joc este mijlocaşul ceh Sionko, care "leagă" excelent echipa Cehiei. Prea puţin s-a remarcat până acum un alt jucător foarte tehnic al cehilor, Plasil, mijlocaşul Osasunei.

Cehia a echilibrat partida şi a trecut de atac, cu multe mingi pe Jan Koller, de la care se aşteaptă o pasă pentru colegii săi din atac.

Min 20. Frei scapă singur cu Cech, dar devierea sa nu este destul de puternică pentru a trece de portarul Cehiei.

Behrami este omul începutul de meci, de la mijlocaşul ofensiv al Elveţiei pornind toate acţiunile periculoase ale gazdelor.

Min 12. Fază demnă de Euro a lui Behrami, care trece superb de Jankulovski pe partea dreaptă a atacului elveţian, dar centrare sa este respinsă de stoperii cehi!!

Singurul om al Cehiei care se face observat este antrenorul Karel Bruckner, deranjat de faptul că Elveţia domină deocamdată partida.

Min 5. Joacă excelent Elveţia în acest debut de meci care le dă speranţe numeroşilor suporteri elveţieni de pe St. Jakob Park. Toate mingile trec pe la Behrami şi Frei, care încearcă să îi ofere mingi utile vârfului împins Streller. Min 3. Prima acţiune importantă aparţine Elveţiei, mingea ajunge la golgheterul Alexander Frei, dar vârful echipei lui Kuhn trimite pe lânga poarta lui Cech de la 20 de metri.

Min 1. Arbitrul italian Roberto Rosetti fluieră începutul meciului şi al Campionatului European!

Cu speranţa că vom avea parte de multe goluri şi faze spectaculoase, www.evz.ro vă invită să urmăriţi comentariul live al meciului inaugural al Euro 2008, Elveţia - Cehia! În primul meci al serii, este interesat de urmărit duelul dintre atacantul elveţian Alexander Frei şi portarul ceh Petr Cech, foşti colegi la Rennes între 2002-2004, ambii trecând prin "mâna" tehnicianului român Ladislau Boloni.