Ceasul de 123 de dolari care numără minutele, dar nu spune ora

Ceasul de 123 de dolari care numără minutele, dar nu spune ora

Doi norvegieni au inventat un ceas care funcţionează altfel decât s-ar aştepta posesorul. Mai exact, dispozitivul nu arată ora, însă numără minutele care trec.

Potrivit Daily Mail, Durr, aşa cum a fost denumit gadeget-ul, nu afişează ora nici în format digital, nici în format clasic, însă vibrează din cinci în cinci minute.

Theo Tveterås şi Lars Vedeler, inventatorii originari din Oslo ai dispozitivului, au declarat că scopul acestuia este de a atenţiona purtătorul, pentru ca acesta să calculeze dacă şi-a petrecut mai mult timp decât cel planificat, pentru executarea unei sarcini. În alte cuvinte, scopul "ceasului" este de a atrage atenţia asupra diferenţelor dintre trecerea reală timpului şi modul în care oamenii percep trecerea timpului.

Cei doi norvegieni au mai declarat că a fost nevoie de o jumătate de oră pentru crearea unui singur dispozitiv. Gadget-ul costă 123 de dolari, iar primele 50 de exemplare au fost vândute în şase săptămâni.

Ne puteți urmări și pe Google News

Părerile referitoare la utilitatea lui Durr au fost împărţite. Dacă inventatorii acestuia au mărturisit faptul că, după şase luni, au început să-şi regleze ritmul în care desfăşoară activităţile zilnice, alţii s-au plâns că invenţia nu este nimic altceva decât o "brăţară cu ceasornic" mult prea scumpă, mai scrie Daily Mail.

Cu toate acestea, Tveterås şi Vedeler sunt dispuşi să meargă mai departe cu fabricarea acestui "ceas". TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Klaus Johannis- sula înfiptă de Crin Antonescu în coasta lui Victor Ponta?
  • DAN PURIC: SCRISOAREA DESCHISA CATRE PRESEDINTELE CNA
  • ROMATSA a trimis ISU să salveze pe Lacul Izvorul Muntelui o ambarcațiune care eșuase în Franța

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • Este periculoasă? De ce această fată DRĂGUŢĂ şi SEXY apare mereu aproape dezbrăcată pe scenă / VIDEO
  • Sunt suspectaţi: Oamenii pe care MOARTEA I-A UITAT. Care este secretul? / VIDEO
  • Pentru distracţie. Balerinele VIRGINE ale CONDUCĂTORULUI SUPREM din Coreea de Nord / VIDEO