Evenimentul Zilei > Economie > „CEA MAI MARE descoperire din ultimii 30 de ani!” – ZĂCĂMÂNT important de GAZE în Buzău
„CEA MAI MARE descoperire din ultimii 30 de ani!” – ZĂCĂMÂNT important de GAZE în Buzău

„CEA MAI MARE descoperire din ultimii 30 de ani!” – ZĂCĂMÂNT important de GAZE în Buzău

OMV Petrom în parteneriat cu Hunt Oil Company of Romania (Hunt Oil) a anunțat astăzi descoperirea unui nou zăcământ de ţiţei şi gaze, în sudul judeţului Buzău, potrivit unui comunicat Petrom. Zăcământul a fost descoperit în perimetrul VIII Urziceni Est, prin săparea sondei de explorare Padina Nord 1, la o adâncime de peste 2.500 de metri.

Descoperirea se afla la cca. 7 – 12 km distanță de zăcăminte mature, exploatate de mai bine de 50 de ani, se menționează în comunicat. 

Potrivit estimărilor bţinute din testele de producție efectuate la cele două straturi geologice, producția potențială pe sondă ar fi de circa 1.200 – 2.100 bep/zi. 

“Este cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani în zona Munteniei. Anul acesta, am avut cel mai ridicat nivel al investițiilor pentru explorare postprivatizare. Este important să continuăm activitatea de explorare, în condițiile în care 90% din zăcămintele pe care le operam sunt mature şi au atins vârful de producție cu mulți ani în urmă. În prezent, furnizam circa 40% din necesarul de ţiţei şi gaze al României”, a spus Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom responsabil de Explorare şi Producţie.

În perioada următoare, cele două companii vor continua testele pentru a determina potenţialul de producţie al descoperirii şi vor realiza campanii de achiziţie de date seismice în regiune pentru a continua pe linia acestui succes.