Evenimentul Zilei > Actualitate > La „Tomatina”, cea mai mare bătaie cu roșii din lume, turiștii s-au întrecut cu localnicii | GALERIE FOTO și VIDEO
La „Tomatina”, cea mai mare bătaie cu roșii din lume, turiștii s-au întrecut cu localnicii | GALERIE FOTO și VIDEO

La „Tomatina”, cea mai mare bătaie cu roșii din lume, turiștii s-au întrecut cu localnicii | GALERIE FOTO și VIDEO

Cea mai mare bătaie cu roșii din lume, cunoscută sub denumirea de "Tomatina", a strâns în acest an peste 22 de mii de participanți. Mii de turiști au ajuns miercuri în orașul spaniol Bunol, ca să între în joc sau doar să obsereve de la distanță bălăceala cu roșii, 125 de tone de tomate find folosite pe post de proiectile.

Potrivit The Independent, este al doilea an când străinii au voie să participe, alături de localnici, la tradiționala bătaie cu roșii. Astfel, nu e de mirare că turiștii au venit în număr mare special pentru acest festival. S-au bombardat cu roșii, cot la cot, britanici, japonezi și chiar australieni.

Străzile din oraș au fost complet acoperite cu suc de roșii, și ochelarii pentru scufundări cu care s-au dotat unii participanți nu i-a ferit de valurile de tomate care au fost proiectate asupra lor.

"Tomatina" a fost înființată în 1945, fiind inspirată de o bătaie generală izbucnită între mai mulţi tineri într-o piaţă. Festivalul a ajuns celebrul în toată lumea, iar oficialii orășelului cu 20.000 de locuitori au permis accesul străinilor la bătaia colectivă contra unei taxe de 13 dolari de persoană, pentru ca orașul să își poate reduce din datoriile acumulate. 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.