Evenimentul Zilei > Economie > Cea mai bogată româncă din lume investește în Poaiana Brașov
Cea mai bogată româncă din lume investește în Poaiana Brașov

Cea mai bogată româncă din lume investește în Poaiana Brașov

Cea mai bogată româncă din lume, Veronica Gușă de Drăgan, fosta soție a miliardarului lugojean Iosif Constantin Drăgan, deschide o nouă afacere în România.

Veronica Guşă de Drăgan a fost fiica generalului Ștefan Guşă, şeful Marelui Stat Major al Armatei Române până la Revoluție, unul din personajele-cheie în evenimentele din decembrie 1989.  În vârstă de 45 de ani, ea este absolventă de Drept. De la 22 de ani a lucrat alături de soțul ei, cu care s-a căzătorit în anul 1995, între ei fiind o diferență de vârstă de 56 de ani. La moartea acestuia (2008), i-a revenit o avere estimată la 1,6 miliarde de dolari. În ultimii ani, Veroniki Holding a investit peste 400 de milioane de euro în Europa, iar potrivit presei internaționale, ar urma să îl despăgubească și pe fiul vitreg al lui Drăgan, în urma unui proces care a durat, în Spania, un deceniu.

Investiții medicale

Noua investiție din România este un centru medical din Poiana Brașov, care va aparține tot grupului Veroniki Holding, din care face parte și Butan Gas. Afacerea a primit avizele necesare, la doi ani după ce văduva lui Drăgan a inaugurat o fabrică de reciclare a PET-urilor, în zona capitalei. Trebuie spus că nu e prima abordare a domeniului medical, grupul de firme deținând deja o clinică în București.

Potrivit estimărilor Forbes, averea celei mai bogate românce s-ar ridica la 700 de milioane de euro.

 

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: