Evenimentul Zilei > Actualitate > Cea mai ADÂNCĂ piscină din lume. Are peste 40 de metri | VIDEO
Cea mai ADÂNCĂ piscină din lume. Are peste 40 de metri | VIDEO

Cea mai ADÂNCĂ piscină din lume. Are peste 40 de metri | VIDEO

Cea mai adâncă piscină din lume funcţionează în Hotelul Terme Millepini, din nordul Italiei, are o profunzime de 40 de metri, echivalentă cu înălţimea unui bloc de 12 etaje, şi este umplută cu 2,5 milioane de litri de apă de izvor filtrată, cu temperatură de 32-34 de grade Celsius.

Numită ”Y40”, piscina proiectată de arhitectul Emanuele Boaretto şi inaugurată în luna mai, a devenit cea mai adâncă piscină din lume, depăşind bazinul ”Nemo 33” din Belgia, care deţinea până atunci recordul în domeniu.

Prin modul în care este realizată, cu platforme la diferite înălţimi, piscina atrage atât înotători profesionişti, cât şi începători, dar şi amatori de scufundări. Aceştia din urmă trebuie în mod obligatoriu să fie dotaţi cu costume de neopren, având în vedere temperatura ridicată a apei.

O atracţie aparte o reprezintă grotele subacvatice excavate pe fundul piscinei şi faptul că bazinul este deschis 365 de zile pe an şi oferă clienţilor posibilitatea de a practica o mare varietate de activităţi acvatice, notează Agerpres.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: