”Biroul Permanent Naţional interimar a aprobat astăzi depunerea unei moţiuni de cenzură de către PSD în momentul în care Guvernul României va modifica prin ordonanţă de urgenţă Legea pensiilor publice. Aşa cum ştiţi şi dumneavoastră, de la 1 septembrie, ar trebui să fie o creştere a punctului de pensie până la 1.775 de lei, adică 40%.

Nu pot să facă această modificare a legii decât printr-o OUG, iar, în momentul în care o vor adopta, vom începe deja strângerea de semnături pentru depunerea moţiunii de cenzură”, a declarat Vasilescu.

Încă de miercuri, fostul ministru al Muncii și Protecției Sociale, a scris pe pagina sa de socializare următoarele: ”Dacă PNL se atinge de o singură virgulă din Legea pensiilor publice, PSD va depune imediat moțiune de cenzură! Nu vom tolera ca acest guvern să își bată joc de o lege care are o rată de acceptabilitate de 90 la sută! Nu e o lege care îi privește doar pe pensionari, ci e o lege de care vor beneficia și generațiile următoare”.

Potrivit deputatei, Legea în discuție nu prevede doar creșterea punctului de pensie cu 40 la sută, ci e o lege ”care va corecta toate inechitățile din sistem, începand de anul viitor, când se va intra pe noua formulă de calcul.

Pentru ca pensionarii să poată beneficia de toate prevederile bune, Casa Națională de Pensii va trebui să recalculeze toate cele aproximativ 5 milioane de pensii existente, iar acest demers ar fi trebuit să fie demarat încă din primele zile ale anului în curs mai susține social-democrata.