Fostul lider ţărănist Ion Diaconescu, externat din spital

Fostul lider ţărănist Ion Diaconescu, externat din spital

Ion Diaconescu (94 de ani) a fost internat vineri la secţia Terapie Intensivă din cadrul Institutului de Cardiologie "C.C. Iliescu" din Bucureşti, unde a fost adus de o ambulanţă.

 Primele veşti cu privire la starea de sănătate a fostului lider ţărănist au venit de prof. dr. Şerban Bubenek, managerul institutului. Fostul lider ţărănist a fost adus la spital cu o stare de lipotimie. Doctorul Bubenek a declarat că "nu mai are tulburări de ritm cardiac, este conştient şi cooperant". Ion Diaconescu, în vârstă de 94 de ani, suferă de hipertensiune arterială şi afecţiuni ale inimii. După ce a fost stabilizat, fostul lider ţărănist a fost externat luni din spital. El va reveni la control, au mai declarat medicii care l-au avut în grijă.

Ion Diaconescu: "Sunt expirat"

În luna august, Ion Diaconescu a acordat un interviu pentru "Evenimentul zilei", în care a vorbit despre starea sa de sănătate.

Ne puteți urmări și pe Google News

EVZ. Ce program aveţi acum? Câte ore dormiţi noaptea? Ion Diaconescu: Programul meu? Mă uit la televizor. Dorm ce n-am dormit toată viaţa mea. Adorm uitându-mă. Nu mai pot nici citi, nu mai văd bine. Nu mai pot nici auzi bine. De-aia spun că sunt expirat.

Din casă ieşiţi? Ies numai condus. Am şi un baston şi merg numai puţin în jurul blocului, că picioarele nu mă mai ajută, nici plămânii. După ce am făcut două tururi, nu mai pot, obosesc, suflu greu. Şi cu dumneavoastră, dacă chestia asta (interviul - n.r.) mai continuă, încep să gâfâi.

CITIŢI AICI INTERVIUL CU ION DIACONESCU, Evenimentul zilei, 29 august 2011