Ipocrizia ecologistului Remus Cernea. Clark, consilierul lui Victor Ponta, are afaceri cu gaze de şist

Ipocrizia ecologistului Remus Cernea. Clark, consilierul lui Victor Ponta, are afaceri cu gaze de şist

Generalul în rezervă a dat ordin în Kosovo să se tragă împotriva forţelor ruse, dar comandantul forţelor britanice a refuzat, cu argumentrul: "N-am de gând să pornesc al treilea război mondial". În urma incidentului, Clark a fost îndepărtat.

Victor Ponta a anunţat ieri că are un nou consilier pe probleme strategice, de securitate şi economice: generalul în retragere Wesley Clark. Americanul este membru în Consiliul director al companiei BNK Petroleum, firmă în care George Soros deţine 20% din acţiuni prin intermediul fondului de investiţii Quantum Partners LP. BNK Petroleum desfăşoară explorări pentru depistarea gazelor de şist în Polonia.

Victor Ponta şi-a prezentat achiziţia ca o mare victorie: "Am reuşit să conving o mare personalitate internaţională să accepte o poziţie de foarte mare nevoie, de special adviser". El a mai precizat că au avut deja o primă întâlnire, la care au discutat "despre potenţialul României în zona energiei şi în zona agriculturii".

Generalul Wesley Clark a fost comandantul forţelor NATO în timpul războiului din Kosovo. El s-a aflat în mijlocul unui moment extrem de tensionat al conflictului. Dăduse ordin de deschidere a focului împotriva forţelor ruse masate la Pristina, ordin pe care comandantul forţelor britanice a refuzat să-l execute: "N-am de gând să pornesc al treilea război mondial", s-a justificat acesta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Wesley Clark a fost înlocuit de la conducerea forţelor NATO înainte de expirarea mandatului.  Remus Cernea: "Este un câştig pentru România numirea lui Clark drept consilier" Iniţiatorul "Mişcării Verzilor" şi consilierul premierului Victor Ponta, Remus Cernea, a declarat, pentru EVZ, că numirea americanului Wesley Clark drept "sfătuitor" al Executivului "este un câştig pentru România". "Din păcate, am o zi infernală. Nu sunt în măsură să comentez la ce firmă are acţiuni Clark", a mai spus Cernea, evitând să vorbească despre consilierul american şi afacerile cu gazele de şist pe care le are el în Polonia. "Dacă va sugera primului-ministru ca un astfel de proiect să fie derulat în România, voi discuta atunci", a mai spus Remus Cernea. Remus Cernea s-a implicat în campaniile de oprire a unui proiect de exploatare a gazelor de şist în România, participând la acţiuni de stradă.