Cei 18 indieni care au fost depistați pozitiv cu coronavirus, în Popești-Leordeni sunt în stare bună și au fost transferați la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală. Ei nu prezintă forme severe ale bolii și nu reprezintă un pericol, după cum a anunțat medicul Simin Aysel Florescu, managerul acestei instituții medicale.

În ce stare sunt cei 18 indieni depistați pozitiv în Popești-Leordeni

„Este vorba despre 18 pacienti de origine indiană care se aflau deja în carantină, conform regulilor pe teritoriul românesc, şi care s-au pozitivat în carantină şi au fost aduşi la noi în spital.

Chiar dacă vin din India, asta nu înseamnă că au tulpina mutantă, ca dovadă niciunul dintre ei nu are tulpina mutantă indiană, au alte tulpini dintre cele care circulă în Europa în momentul ăsta, şi sunt în stare bună, niciunul nu are formă severă de boală şi în mod practic şi teoretic ei nu reprezintă pericol pentru nimeni, pentru că au fost carantinaţi şi vor rămâne izolaţi până când boala lor se va încheia.

„Nu există motive de îngrijorare pentru că aceşti pacienţi au fost carantinaţi”

Au fost internaţi separat până când am avut rezultatele secvenţierii şi au rămas separaţi până când se vor externa. Nu există motive de îngrijorare pentru că aceşti pacienţi au fost carantinaţi conform tuturor regulilor şi româneşti şi internaţionale epidemiologice, au fost carantinaţi încă din clipa în care au intrat pe teritoriul României şi izolaţi în spital  când au devenit pozitivi, aşa că nu este niciun pericol pentru nimeni”, a spus Simin Aysel Florescu pentru news.ro.

Situația este dramatică în India

În ceea ce privește situația din India, în această țară sunt mari probleme, a afirmat medicul de la Spitalul „Victor Babeș”. „Este un număr mare de infectări cu variante virale noi şi aici aş lua în calcul că, în funcţie de regiune, avem mai multe tulpini: este tulpina din Marea Britanie, este tulpina indiană, care prezintă două mutaţii, şi aici este important, pentru că practic este un amestec între varianta virală din Africa de Sud şi cea din Statele Unite, mai exact din California, şi care, într-adevăr pune multe semne de întrebare în ceea ce priveşte contagiozitatea, încă nu avem date suficiente legate de contagiozitate.

Şi în România a ajuns din păcate această variantă virală din India, avem şi noi la Institutul Matei Balş internat un pacient, cetăţean indian, care din fericire are o formă uşoară şi care va fi externat în curând.”