Evenimentul Zilei > Justitie > Ce se afla în plicul secret din dosarul ANRP? Ingrid Mocanu a dezvăluit adevărul
Ce se afla în plicul secret din dosarul ANRP? Ingrid Mocanu a dezvăluit adevărul

Ce se afla în plicul secret din dosarul ANRP? Ingrid Mocanu a dezvăluit adevărul

Judectoarea Anamaria Trancă de la Curtea de Apel București i-a executat pe fostul șef ANI Horia Georgescu și pe avocata Ingrid Mocanu cu acte secrete.

S-a aflat ce conținea „plicul secret” primit de judecătoarea Anamaria Trancă de la Curtea de Apel București, în prezent detașată la CSM. Este vorba despre „plicul lipit (secret)” pus la dosarul ANRP și ascuns inculpaților din această cauză, printre care fostul șef al ANI Horia Georgescu și avocata Ingrid Mocanu, inculpați care au fost executați fără milă de Anamaria Trancă, aceasta aruncând cu ani grei de pușcărie, deși speța era similară cu dosarul ANRP în care Înalta Curte a dispus achitări, și în plus nu se constatase vreun prejudiciu.

„Halucinant, “plicul secret” pus la dosar si pe care judecatoarea Anamaria Tranca l-a ascuns inculpatilor continea “volume confidentiale”. Ceea ce inseamna ca Horia Georgescu si Ingrid Mocanu, condamnati la cate 4 ani inchisoare cu executare, dar si ceilalti inculpati din dosar, printre care ex-deputatul Theodor Niculescu, acesta condamnat la 9 ani inchisoare cu executare, au fost executati pe baza unor documente secrete. Iar existenta unor “volume confidentiale” pe baza carora Tranca a judecat si condamnat, fara ca inculpatii sa aiba habar de ele, a fost confirmata chiar de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie”, scrie Luju.

Plicul „secret” a fost descoperit de avocata Ingrid Mocanu în cadrul acțiunii disciplinare pe care a făcut-o împotriva judecătoarei Trancă. Mai exact, Mocanu a formulat plângere la Inspecția Judiciară împotriva judecătoarei, care însă a fost respinsă, avocata atacând apoi soluția de clasare în instanță. Astfel, la dosarul privind contestația lui Ingrid Mocanu împotriva soluției Inspecției Judiciare a fost atașată fișa Ecris a cauzei ANRP, la secțiunea „Documente în dosar”, pe lângă rechizitoiriu, adrese și procese verbale, apărând și un „plic lipit (secret)”.

Concret, în fișa dosarului ANRP se precizează: „primit 1 plic lipit (secret) – predat la Complet la ora 10,10”.

„Anamaria Tranca i-a judecat si apoi condamnat pe inculpatii din dosarul ANRP pe baza unor “volume confidentiale”, deci acte secrete, la care acuzatii nu au avut acces. O incalcare evidenta a dreptului la aparare si a dreptului la un proces echitabil. Tocmai de aceea, credem noi, judecatorii Dan Andrei Enescu, Marius Foitos si Rodica Cosma de la Inalta Curte au obligatia de a desecretiza “volumele confidentiale”, astfel incat inculpatii si apararea sa ia la cunostinta de ele. In ceea ce priveste sentinta judecatoarei Anamaria Tranca, aceasta trebuie desfiintata, avand in vedere ca a fost data pe baza unor documente secrete, astfel incat inculpatii nu s-au putut apara”, mai menționează sursa citată.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: