După ce a dat numeroase țepe în Europa, o rețea internațională, formată din 30 de escroci, a fost prinsă în România. „Evenimentul zilei” a descoperit că firma britanicului care conducea gruparea se află în apartamentul unei gospodine din Cartierul Vitan. Îmbarcați în nouă rulote, cu numere de Irlanda, cei 30 de membri ai grupării – britanici, irlandezi, polonezi, cehi și români – călătoreau din țară în țară și lăsau cu buza umflată oameni de afaceri și societăți. Caravana escrocilor era căutată pentru înșelăciuni în mai multe țări din Uniunea Europeană, iar în România au făcut zeci de victime din aproape toate județele țării.

Citiți în exclusivitate, în ediția de print de astăzi a „Evenimentului zilei”, ce reacție au avut localnicii la aflarea veștii că în blocul lor se ascunde firma unui escroc internațional, care sunt țările din Europa și județele din România în care au ajuns infractorii, dar și dezvăluiri uluitoare ale anchetatorilor.

Un raport din 2010 arăta că 40% din diagnosticele românilor sunt puse greșit. Alături de infecțiile intraspitalicești, fenomenul bolilor greșite e motivul pentru care tot mai mulți români caută o a doua opinie în străinătate. Lipsa metodelor de diagnostic din spitalele de stat, dar și neatenția doctorilor conduc la situații aberante în care pacienți sănătoși sunt operați sau tratați degeaba pentru boli grave, rămânând cu sechele pe viață. Pacienții nedreptățiți au însă șanse să primească daune.

Citiți, exclusiv în ediția de print de astăzi Evenimentul zilei de mâine în ce condiții se pot achita aceste daune, dar și povești incredibile ale unor români care au fost victime ale unor diagnostice puse greșit în spitale publice sau private.