Evenimentul Zilei > Politica > Ce proiecte de lege mai fac parlamentarii
Ce proiecte de lege mai fac parlamentarii

Ce proiecte de lege mai fac parlamentarii

Parlamentarii se întrec în inițiative legislative. Mai mulți deputați și senatori UDMR au depus o iniţiativă legislativă care elimină incompatibilitatea parlamentarilor, a membrilor Guvernului, a aleşilor locali şi a prefecţilor şi subprefecţilor cu statutul de comercianţi persoane fizice, care în aplicare a fost interpretată ca însemnând PFA.

De-a lungul timpului, mai mulţi primari şi parlamentari au fost declaraţi incompatibili de către ANI după ce s-a constatat că aveau şi calitatea de PFA. Este şi cazul fostului deputat Petre Roman, care şi-a pierdut şi funcţia ca urmare a acestei decizii. 

  • Introducerea unui curs de prim ajutor în trafic ar putea fi obligatoriu la examenul de obţinere a permisului de conducere, prevede o inițiativă legislativă ce va fi depusă săptămâna viitoare.
  • Mai mulți parlamentari au fost inspirați de ideea conducerii orașului Ghimbav din județul Brașov, care îi obligă pe cei care solicită eliberarea de autorizații de construire pentru locuințe să planteze pomi fructiferi sau arbori și vor să inițieze o lege în acest sens. Proiectul prevede ca în momentul în care firmele sau persoanele fizice care cer autorizație de construcție să se angajeze să planteze pomi fructiferi sau arbori.
  • Deputatul Tudor Ciuhodaru vrea să interzică prin proiect de lege comercializarea băuturilor energizante tinerilor sub 16 ani.