Evenimentul Zilei > Economie > România, Austria sau Bulgaria, unde este mai ieftin să mergi să schiezi?
România, Austria sau Bulgaria, unde este mai ieftin să mergi să schiezi?

România, Austria sau Bulgaria, unde este mai ieftin să mergi să schiezi?

În ciuda vremii bune, împătimiţii de sporturi de iarnă ar trebui să se gândească deja unde vor să-şi petreacă cele câteva zile libere din anotimpului rece dacă vor să beneficieze de oferte bune.

O excusie la schi în Austria în această iarnă va costa de la 115 euro în sus, putând ajunge şi la 432 de euro de persoană. În fucţie de câte zile aveţi libere, puteţi opta pentru sejururi scurte de 2-3 zile dar şi şi pentru cele de 8 zile.
Trei nopţi de cazare în regim bed & breakfast în regiunea Wiener Alpen, de lângă Viena, vă va costa circa 115 euro de persoană. Dacă alegeţi un sejul de cinci zile, o ofertă bună găsiţi în regiunea Millstatter See, unde pachetele turistice sunt de circa 205 euro de persoană, în aceşti bani întrând cazarea la un hotel de trei stele şi ski pass-ul. Dacă aveţi copii, pentru încă 30 de euro beneficiaţi de servicii de babysitting şi de o gradiniţă de schi.
Dacă doriţi ceva mai mult confort, cinci nopţi de cazare în regim demi-pensiune vă vor scoate din buzunar circa 331 euro de persoană. În această sumă intră şi permisul de schi, acces la muzeele din zonă, gustari în pieţele de Crăciun şi o masă tradiţionala în Bodensee Vorarlberg, pe malul lacului Konstanz.
Cele şase regiuni montane ale Austriei – Bodensee-Vorarlberg, Bregenzerwald, Millstatter See, Mostviertel, Wiener Alpen and Zell am See Kaprun – sunt cunoscute pentru turismul de iarnă şi pentru pârtiile excelente.
„Indiferent dacă sunt entuziaşti ai sporturilor de iarnă, schiori experimentati, dornici de aventură sau relaxare, regiunile noastre îşi vor întâmpina oaspeţii cu facilităţi şi servicii impecabile”, a declarat Hans Wallner manager al Austria Incoming, parte a DMMA (Destination Monitoring Austria), care activează ca o interfaţă între destinaţiile austriece şi industria de turism din România.
Reduceri de 10-15% la cazarea în staţiunile bulgăreşti
Dacă profitaţi de early-bookinguri şi vă rezervaţi din timp vacanţa din această iarnă, beneficiaţi de reduceri de 10% şi chiar 15% la cazare în staţiunile bulgăreşti. Potrivit agenţiilor de turism, o noapte de cazare la un hotel de patru stele din Bansko este de circa 25 de euro de persoană, astfel că un sejur de şapte zile (şase nopţi) vă va scoate din buzunar 150 de euro.
Bansko este perla staţiunilor de iarnă ale vecinilor de la sud de Dunăre. În această staţiune s-au investit milioane de euro pentru a o aduce la nivelul celor din Austria şi Elveţia.
La noi, mai scump ca la bulgari
În România, cazarea la o vilă de trei stele în Poiana Braşov vă va costa 154 de euro de persoană pentru un sejur de şapte zile. În aceşti bani intră şi micul dejun. Copiii mai mici de şapte ani se pot caza gratuit, în timp cei cu vârsta cuprinsă între 7 şi 12 ani vor beneficia de o reducere de 50% atât la cazare, cât şi la micul dejun.
Un plus de confort costă şi ceva mia mulţi bani. Astfel, cazarea timp de şase nopţi la un hotel de patru stele din Azuga costă 166,9 euro. În aceşti bani intră şi micul dejun.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News