„Am vorbit cu câţiva sportivi în această perioadă. Nu a fost bine ce s-a întâmplat, am avut mari discuţii în luna martie cu tot guvernul, şi cu Ludovic Orban.

Singurul care a înţeles că sportivii nu trebuiau trimişi acasă şi trebuiau carantinaţi şi lăsaţi să-şi facă antrenamentele individuale şi de grup a fost Raed Arafat, dar a fost prea puţin.

Acum, de săptămâna asta, sunăm adunarea. Prima dată vor fi loturile olimpice, între 15-20 de sportivi. Mâine va preda lista Florin Bercean. Prima dată vor fi cantonaţi la Izvorani, toţi sportivii.

Apoi vom găsi un centru de antrenament exclusiv în care vom reuni loturile lărgite. Pentru că e nevoie de sparring-partneri.

Noi vom merge în Poiana Braşov, respectând deciziile-recomandări, pentru că acolo avem o sală pe care o foloseşte numai judoul şi un hotel, la fel. Cred că de la 1 iunie va avea loc reunirea loturilor lărgite, undeva până la 100 de judoka.

Dacă nu sunt bani pentru teste o să bag mâna în buzunarul drept sau buzunarul stâng, ce să fac?

Nu ne-a dat nimeni bani pentru teste, dar o să ne descurcăm, ce să facem?! Finanţările s-au reconsiderat, au mai apărut şi alte competiţii.

Trebuie să avem o discuţie cu ministerul, pentru că e adevărat, Jocurile Olimpice s-au amânat, dar e numai o competiţie, avem campionate europene, mondiale, balcanice şi trebuie să ne pregătim pentru toate”, a declarat Guşă pentru Agerpres.

Observaţiile celui care este analist politic şi acţionar la Realitatea Plus vin în contextul în care Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii a emis în 4 aprilie ordinul nr. 549 care cuprinde o serie de recomandări pentru cluburile şi federaţiile care doresc să reia antrenamentele după 15 mai.

La acea dată este aşteptată încheierea stării de urgenţă decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus, iar printre condiţiile impuse de autorităţi pentru reluarea pregătirilor se află izolarea sportivilor în cadrul bazelor sportive, testarea lor pentru Covid-19, precum şi măsuri stricte de igienă şi dezinfecţie.