Evenimentul Zilei > Actualitate > Dezvăluiri epocale. S-a aflat după 40 de ani: Ce plănuia John Lennon înainte de a fi ucis
Dezvăluiri epocale. S-a aflat după 40 de ani: Ce plănuia John Lennon înainte de a fi ucis

Dezvăluiri epocale. S-a aflat după 40 de ani: Ce plănuia John Lennon înainte de a fi ucis

Julia Baird, sora lui John Lennon, a dezvăluit un lucru extrem de trist despre marele artist. Aceasta a vorbit despre planul său chiar înainte de a fi ucis.
Să aruncăm o privire înapoi la viața băiatului din Liverpool care a devenit unul dintre cei mai influenți muzicieni ai secolului XX înainte de moartea sa tragică din 1980.
În ajutor vine sora sa Julia Baird, care a povestit recent despre planul lui John Lennon pe care îl anunţase  chiar înainte de a fi ucis: dorea o mare reuniune de familie, a declarat sora cântăreţului.
Aceasta a povestit că John Lennon  plănuia o mare reuniune de familie la casa mătușii sale din Liverpool chiar înainte de a fi împușcat în New York, spune sora lui.
Julia Baird a spus că artistul, care ar fi împlinit 80 de ani săptămâna aceasta, a vrut să se întoarcă în orașul natal în ianuarie 1981. Dar n-a mai apucat, Lennon fiind ucis de fanul nebun, Mark David Chapman, în decembrie 1980

Julia a spus: „Am vorbit ultima oară cu el în noiembrie 1980 – era aceeași persoană, în ciuda faimei. „În acel moment a spus:„ Vin acasă după Crăciun, unde ne-am putea întâlni cu toții?

„Mătușa mea – sora mijlocie a mamei noastre – locuia într-o casă uriașă din Rockferry și urma să ne întâlnim cu toții în acea casă pentru că era singura suficient de mare”, a declarat Julia.

Vineri, Julia, în vârstă de 73 de ani, a vorbit despre regretatul ei frate, într-un interviu rar despre cea de-a 80-a aniversare. Apărând în direct la emisiune TV de la casa ei din Liverpool, Julia a fost întrebată dacă îi este greu să asculte  cântecele trupei  Beatles.

Ea a spus: „A fost îngrozitor la început – nimeni din familie nu a putut asculta nimic. Chiar și acum în interviu îmi este foarte greu să-i aud vocea…Oh”, a mărturisit sora marelui John Lennon, notează The Sun.

Despre tragicul incident

La 8 decembrie 1980, John Lennon și soția sa, Yoko Ono, se întorceau acasă de la un studio de înregistrări. Cofondatorul trupei Beatles, care revenise în muzică după cinci ani de pauză, se pregătea să dea lovitura cu noul album, Double Fantasy.

Planurile sale aveau să fie date peste cap de nebunia unui tânăr de 25 de ani care voia să ajungă pe prima pagină a ziarelor. Mark Chapman i-a așteptat până au ajuns în dreptul clădirii de apartamente din Manhattan unde aceștia locuiau, s-a apropiat de ei și și-a descărcat arma în direcția lor.

Raportul poliției a indicat că Lennon a fost atins de patru din cele cinci gloanțe, trase din spate, de la o distanță de circa trei metri. John Lennon a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Roosevelt, dar a decedat în acea seară, la ora 23.00. Anchetatorii au stabilit că atacatorul și-a pregătit minuțios crima. În acea zi, Chapman se aflase la un metru distanță de Lennon, care i-a oferit un autograf pe albumul său Double Fantasy. Chapman a declarat că a plănuit să-l ucidă pe John Lennon pentru a deveni faimos….